Jak gotować bezglutenowo?

bezglutenowe fot. pixabay

Magdalena i Stanisław Romek, autorzy popularnego bloga kulinarnego Kuchenne Wariacje, oddają w Wasze ręce swoje najcenniejsze przepisy na potrawy bezglutenowe, które z przyczyn zdrowotnych na stałe wprowadzili do swojej kuchni.



Magda specjalizuje się w daniach głównych, sałatkach i zupach. Staszek – osładza życie ciastami i deserami. Po wielu miesiącach eksperymentów i testów udało im się skomponować zestaw stu przepisów na bezglutenowe wytrawne i słodkie dania, które bez trudu można przygotować w polskich domach przez cały rok.

„Sezonowo bezglutenowo” to świetna propozycja dla osób, które chcą poszerzyć swój kulinarny repertuar o nowe ciekawe pomysły, a także dla tych, którzy dopiero zaczynają swoją przygodę z dietą bezglutenową i zupełnie nie wiedzą, co jeść i jak gotować bez pszenicy.


sezonowo



Staranna kompozycja książki oraz podział na pory roku ułatwiają znalezienie inspirujących przepisów z użyciem sezonowych, łatwo dostępnych i świeżych owoców, warzyw i grzybów. Magdalena i Stanisław, czyli wytrawna kobieta i słodki facet, poznali się na studiach ekonomicznych w Krakowie. Zbliżyła ich ognista kubańska salsa oraz miłość do tańca. Po kilku latach szczęśliwego związku i zawodowego spełnienia przyszedł czas na zmianę. Oboje postanowili realizować się kreatywnie, a ponieważ kochają wspólne gotowanie, ukończyli profesjonalny kurs i są dziś dyplomowanymi kucharzami i cukiernikami. Z pasją prowadzą popularny blog kulinarny Kuchenne Wariacje. Wspólnie inspirują i zarażają swoich czytelników pasją gotowania. Popisy cukiernicze Stanisława obserwowała cała Polska w programie telewizyjnym “Bake Off – Ale ciacho!”. Od dwóch lat są na diecie bezglutenowej.
wykop.pltwitter.plfacebook.pl
Oceń: Drukuj

Pasaż zakupowyprzejdź do pasażu pasaż

Ogłoszenia - ekologia.pl
Pasaż zakupowy