„Zastąp cukier. Cztery słodkie kroki do zdrowia”, czyli książka o tym, jak unikać słodkich pułapek?

Freeimages.com/Nadia jasmine Freeimages.com/Nadia jasmine

Podobnie jak nikotyna i alkohol, cukier jest uważany za niebezpieczną dla zdrowia substancję, która uzależnia. Nadmierne spożycie słodkości niesie za sobą ogromne ryzyko dla zdrowia. Należy do nich nie tylko nadwaga, próchnica i cukrzyca, ale również takie choroby jak ADHD, Alzheimer i rak. Nie bez powodu rafinowany cukier nazywany jest „białym zabójcą”.



W chlebie, makaronach, sosach, jogurtach, batonach, czekoladzie, musli, płatkach śniadaniowych – cukier jest praktycznie wszędzie. Jak unikać cukrowych pułapek? Jakie słodkie zamienniki stosować? Tego dowiemy się z książki „Zastąp cukier. Cztery słodkie kroki do zdrowia”, która ukazała się nakładem Wydawnictwa Vital.

W publikacji znajdziemy ciekawe informacje na temat uzależniających właściwości rafinowanego cukru, tego jak z tym uzależnieniem walczyć i jak się przed nim bronić. Autorzy zwracają uwagę, że wcale nie trzeba rezygnować ze słodkiego. Trzeba postawić na zdrowe cukry, które zaopatrują organizm w niezbędną do życia energię, a przy tym nie mają negatywnego wpływu na przemianę materii. Prezentowane przez Autorów przepisy pozwolą Ci  przygotować wysublimowane smakołyki – od samodzielnie upieczonego chleba i niespotykane mieszanki musli poprzez wykwintne dania główne i klasyczne potrawy mączne, aż po konfitury, ciasta i desery.

„Zastąp cukier. Cztery słodkie kroki do zdrowia”

dr n. med. Kurt Mosetter, Thorsten Probost, dr Wolfgang A. Simon, Anna Cavelius

Wydawnictwo Vital



wykop.pltwitter.plfacebook.pl
Oceń: Drukuj
Ogłoszenia - ekologia.pl
Pasaż zakupowy