Dzika róża – niezbędna, by przetrwać zimęDzika róża – niezbędna, by przetrwać zimę
Wszyscy ci, którzy przed nadejściem zimy chcą wzmocnić organizm i szukają dobrego źródła witaminy C, powinni porzucić myśli o ...
Czy cholesterol w jajkach rzeczywiście jest taki straszny?Czy cholesterol w jajkach rzeczywiście jest taki straszny?
Czy cholesterol w jajkach rzeczywiście jest taki straszny? Według aktualnych badań naukowych jest to lęk nieuzasadniony. Z ...
Witamina C (kwas askorbinowy, E300) - czyni cuda
Witamina C czyni cuda
Witaminę C większość z nas kojarzy z popularnymi preparatami na przeziębienie i grypę. Okazuje się jednak, że zakres działania tej substancji wykracza daleko poza jesienno-zimowe infekcje. Kwas askorbinowy potrafi spektakularnie odmienić stan naszej cery, złagodzić alergię, wzmocnić kości ...
Sposób na odporność? Jedna łyżeczka miodu dziennie
Sposób na odporność? Jedna łyżeczka miodu dziennie
Łyżeczka miodu nie sprawi nagle, że jutro wyzdrowiejesz, że przeziębienie czy grypa miną jak za dotknięciem czarodziejskiej pałeczki, a Ty już nigdy więcej nie będziesz chorować. Aby miód, mógł wpływać na poprawę zdrowia człowieka i wzmacniać odporność, należy spożywać go przez cały rok. I ...
Naturalnie zdrowa tarczyca
Naturalnie zdrowa tarczyca
Tarczyca to gruczoł wydzielania wewnętrznego, który, choć niepozorny z wyglądu, pełni funkcję generalnego dyrektora całego organizmu. Statystycznie problemy z działaniem tarczycy ma co piąty Polak, przy czym częściej chorują kobiety. Objawy chorobowe wynikające z nadczynności lub ...
Kurzajki: ich rodzaje i przyczyny powstawania. Jak pozbyć się brodawek?
Jak pozbyć się brodawek?
Kurzajki, a fachowo brodawki, to łagodne zmiany skórne, powodowane przez wirusa brodawczaka ludzkiego. W większości przypadków nie są ogromnie uciążliwe, ale zaraźliwe – jak najbardziej tak. Usunięcie ich to konieczność. Na szczęście jest na to wiele sposobów, począwszy od stosowania maści, ...
Cukier czy sól – co bardziej szkodzi?
Cukier czy sól – co bardziej szkodzi?
Co jest groźniejsze dla naszego zdrowia – cukier czy sól? Zdaniem amerykański naukowców to cukier stanowi większe zagrożenie dla zdrowia człowieka, wywołując podwyższone ciśnienie krwi i związane z tym choroby układu krążenia. – informuje czasopismo „Open Heart”.
Uwaga na ukryty cukier!
Uwaga na ukryty cukier!
Badacze wyliczają, że średnio każdego dnia możemy spożywać nawet do 25 łyżek cukru. Jeśli myślisz – „mnie to nie dotyczy, bo nie jem słodyczy i nie słodzę kawy ani herbaty”, to jesteś w wielkim błędzie. Wiele produktów żywnościowych, które uważamy za zdrowe, w rzeczywistości mają więcej ...
Niepokalanek pospolity (mnisi) – ziółko (nie tylko) na kobiece dolegliwości
Niepokalanek – ziółko (nie tylko) na kobiece dolegliwości
Niepokalanek mnisi jest orientalnym ziółkiem o fioletowych kwiatach, które potrafi zdziałać cuda jeśli chodzi o kobiece dolegliwości na tle hormonalnym. To jedna ze skuteczniejszych naturalnych metod leczenia niepłodności, zaburzeń cyklu i łagodzenia objawów menopauzy. Roślina ta podnosi ...
NNKT (Niezbędne Nienasycone Kwasy Tłuszczowe, witamina F) – tłuszcz jak witamina
Dlaczego niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe są nam potrzebne?
Niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, zwane również witaminą F, to grupa dobroczynnych tłuszczów, które gwarantują nam zdrowie i ochronę przed chorobami na każdym etapie życia. Warunkują prawidłowy przebieg procesów życiowych już w fazie rozwoju płodowego i są nam potrzebne aż do późnej ...
Białko - właściwości i występowanie. Produkty bogate w białko
Białko - właściwości i występowanie. Produkty bogate w białko
Białko występuje we wszystkich organizmach żywych. To bardzo złożony związek organiczny, który pełni szereg ważnych funkcji na każdym etapie życia. Jest podstawowym składnikiem odżywczym obok tłuszczów i węglowodanów. Co powinieneś wiedzieć o białku, aby właściwie komponować posiłki z jego ...
Tran - właściwości i wartości odżywcze. Jaki tran wybrać?
Tran - właściwości i wartości odżywcze. Jaki tran wybrać?
Najzdrowszy tłuszcz zwierzęcy to ten pochodzący z ryb. Dlaczego? Ponieważ zawiera cenne kwasy omega-3 i ma wysoką koncentrację witamin. Nie wszyscy jednak są oddanymi fanami ryb. Poza tym świeże ryby dobrej jakości, pochodzące ze sprawdzonego źródła, odstraszają cenami i są trudno dostępne. ...

Pasaż zakupowyprzejdź do pasażu pasaż

Pasaż zakupowy