Dieta trzydziestolatki ‒ efekty i opinie. Jadłospis i przepis w diecie trzydziestolatki

pixabay.com pixabay.com

Współczesna trzydziestolatka to kobieta pewna siebie, dojrzała emocjonalnie, silna, a jednocześnie kwitnąca i pełna seksapilu. Pierwsze zmarszczki na jej twarzy są jeszcze ledwo widoczne, a w ciele drzemią energia i siła. Każda kobieta pragnie, aby zostało tak jak najdłużej. Jak zatrzymać ten magiczny czas i zachować właściwe mu urodę oraz zdrowie? Pomoże dieta!

Trzydziestolatka – kobieta idealna



Nie nastolatka, nie dwudziestolatka, a właśnie trzydziestolatka ma w sobie najwięcej atrakcyjności i powabu. Oceniono, że najlepszy czas dla kobiety nastaje w wieku 31 lat. To wtedy kobiecość osiąga swoją pełnię i manifestuje się w każdej sferze naszego życia. Kobieta po 30.
Najlepsze źródła antyoksydantów:
• warzywa i owoce z ciemną skórką (np. jagody, bakłażan itd.) • warzywa zielone • czerwone wino, zielona i biała herbata • kakao i karob • pomidory, dynia, marchewcytrusy
zdążyła już pozbyć się kompleksów, kocha swoje ciało, wie czego chce i czego potrzebuje do szczęścia. Ta pewność siebie przejawia się również na zewnątrz – w ruchach, świadomości ciała i w naszym image. Chciałybyśmy już zawsze czuć się ze sobą tak dobrze. Upływający czas jest jednak bezlitosny. Nasz  organizm starzeje się, a co za tym idzie z biegiem lat będzie nam coraz trudniej utrzymać szczytową formę. Dlatego po 30. warto zadbać o odpowiednią dietę –  taką, która spowolni procesy starzeniowe, zadba o zdrowie i pozwoli utrzymać sprawny metabolizm.

Dieta trzydziestolatki – na przekór zmarszczkom

Jeśli korzystasz z porad kosmetycznych, na pewno wiesz, że kremy przeciwzmarszczkowe powinno się stosować już po 25. roku życia. Kosmetyki traktuj jednak tylko jako wsparcie diety, a największe nadzieje pokładaj w składnikach odżywczych pochodzących z żywności. Oczywiście wiele zależy tutaj od genów. Niektóre kobiety bardzo długo posiadają skórę nastolatek (w tym pozytywnym znaczeniu – elastyczną, zdrową, jędrną), inne natomiast jeszcze przed czwartą dekadą życia narzekają na pierwsze bruzdki wokół oczu. Niezależnie od tego, gdzie umieściła Cię w tym wszystkim genetyka, możesz opóźnić nieco proces starzenia się skóry. Jedz dużo naturalnych produktów obfitujących w wszelkiego rodzaju antyutleniacze – substancje aktywne hamujące namnażanie się wolnych rodników. Silnymi antyoksydantami są witaminy, zwłaszcza witamina C i E, a także związki fenolowe oraz barwniki zawarte w owocach i warzywach. Antyoksydanty pełnią poza tym jeszcze jedną bardzo ważną funkcję – chronią organizm przed zmianami nowotworowymi!
wykop.pltwitter.plfacebook.pl
Oceń: Drukuj

Pasaż zakupowyprzejdź do pasażu pasaż

Ogłoszenia - ekologia.pl
Pasaż zakupowy