Amarantus Ekspandowany

Amarantus Ekspandowany
Cena: 16.90zł
Kraj pochodzenia: Polska Slad: 100% amarantusa Opis: Amarantus ekspandowany inaczej zwany jako szarlat, uprawiany glównie w Ameryce Poludniowej, to jedna z najstarszych roslin uprawianych na swiecie, w Polsce jeszcze nie malo znany. Proces otrzymania amarantusa ekspandowanego (tzw. popping) jest bardzo zblizony do technologii popcornu.
Mozna go spozywac bezposrednio bez jakiejkolwiek obróbki termicznej.
Zastosowanie: Amarantus ekspandowany moze byc wykorzystywany w gastronomii na wiele róznych sposobów.
Mozna z niego przygotowac rózne dania odpowiednie na kazda pore dnia.
Amarantus moze byc bardzo wartosciowym dodatkiem do musli, jogurtu czy tez platków sniadaniowych, moze sluzyc jako przekaska z dodatkiem miodu.
Amaratnus nadaje sie jako dodatek do zup, kotletów czy deserów jako dodatek lub ozdoba.
Amarantus ekspandowany to bardzo wartosciowe zboze, które jest wdziecznym surowcem kulinarnym.
Amarantus nie zawiera glutenu, ma bardzo delikatny smak i zapach....

Napisz opinie

Podaj imię:


Napisz opinię: Informacja: HTML nie jest obsługiwany!

Ocena: Złe           Dobre

Przepisz kod widoczny poniżej: