Komosa Ryżowa - Quinoa
Kraj pochodzenia:
Peru Slad:
100% komosa ryzowa biala Opis: Komosa ryzowa jest spokrewniona z amarantusem.
Nie jest ona ziarnem, choc jej ksztalt i smak zblizony jest do ziaren zbóz.
Komosa ryzowa zaliczana jest do pseudozbóz, czyli do roslin, których nasiona wytwarzaja obfita skrobie.
Komosa ryzowa w smaku jest bardzo delikatna, niemal naturalna, dzieki czemu idealnie komponuje sie z innymi Zastosowanie: Quinoa, moze byc podawana jak ziemniaki, makaron, czy ryz.
Jest doskonalym dodatkiem do zup, salatek, puddingu, mozna z niej robic zapiekanki jak takze dania slodkie i wytrawne.
Komosa ryzowa biala jest sycaca i lekkostrawna. Gotuje sie okolo 15 minut.
Przed przyrzadzeniem nalezy dokladnie ja wyplukac pod biezaca woda, poniewaz ziarna otoczone sa warstwa spoiny, gorzkiej substancji.
Nie jest ona ziarnem, choc jej ksztalt i smak zblizony jest do ziaren zbóz.
Komosa ryzowa zaliczana jest do pseudozbóz, czyli do roslin, których nasiona wytwarzaja obfita skrobie.
Komosa ryzowa w smaku jest bardzo delikatna, niemal naturalna, dzieki czemu idealnie komponuje sie z innymi Zastosowanie: Quinoa, moze byc podawana jak ziemniaki, makaron, czy ryz.
Jest doskonalym dodatkiem do zup, salatek, puddingu, mozna z niej robic zapiekanki jak takze dania slodkie i wytrawne.
Komosa ryzowa biala jest sycaca i lekkostrawna. Gotuje sie okolo 15 minut.
Przed przyrzadzeniem nalezy dokladnie ja wyplukac pod biezaca woda, poniewaz ziarna otoczone sa warstwa spoiny, gorzkiej substancji.
Napisz opinie
Podaj imię:Napisz opinię: Informacja: HTML nie jest obsługiwany!
Ocena: Złe Dobre
Przepisz kod widoczny poniżej: