Rzodkiewka – właściwości i uprawa. Przepisy na rzodkiewkę
Rzodkiewka – ostra zawodniczka
Rzodkiewka kojarzy nam się z wiosną, ponieważ jest jedną z najpopularniejszych nowalijek. Najchętniej spożywamy ją w formie surowej, z dodatkiem twarożku i szczypiorku. Osoby, które regularnie jedzą na śniadanie to ostre w smaku warzywo mogą cieszyć się dobrą odpornością na wirusy i ...
Czy warto korzystać z dobrodziejstwa nowalijek?
Czy warto korzystać z dobrodziejstwa nowalijek?
Na sklepowych półkach pojawiły się nowalijki. Sałata, rzodkiewka, ogórek czy pomidor zwiastują nadejście wiosny i rozpoczęcie sezonu na świeże produkty. Warto jednak się powstrzymać i zastanowić, czy na pewno skorzystać z dobrodziejstw nowalijek.
Chrupiące placki z cukinii
Chrupiące placki z cukinii
Teraz cukinia jest najlepsza – jędrna, świeża i soczysta. Proponujemy przepis na wegańskie placki z cukinii, które po usmażeniu są chrupiące i naprawdę pyszne. Można użyć do nich naprawdę dużych okazów cukinii. Warunek jest jeden – musimy poczekać, aż cukinia puści soki. Jeśli nie ...
Szczypiorek – urodziwy brat cebuli
Szczypiorek – urodziwy brat cebuli
Cebula i czosnek nie każdemu mogą przypaść do gustu. Ani one ładne, ani przyjemnie pachnące. Ileż się trzeba czasem natrudzić, aby chociaż ich smak był przystępny dla podniebienia. Mają jednak tyle cennych właściwości prozdrowotnych, że trudno wyobrazić sobie bez nich zdrową dietę. Na ...
Tester żywności najnowszej generacji… i o wiele więcej!
Tester żywności najnowszej generacji… i o wiele więcej!
Większa świadomość pośród konsumentów i coraz większe problemy z zakupem ekologicznej i nieprzetworzonej sztucznie żywności spowodowały dużą popularność testerów żywności (ekotesterów). Jakiś czas temu na naszym portalu pojawił się artykuł na temat pierwszego dostępnego w Polsce testera ...
Błękitna babka wielkanocna
Błękitna babka wielkanocna
Najbardziej popularny wypiek na wielkanocnym stole? Babka, to jedno z tych ciast, bez których nie wyobrażamy sobie świątecznego biesiadowania. Dobra babka powinna być ładnie wyrośnięta, mięciutka i tak delikatna, że każdy kawałek rozpływa się na języku. I taka właśnie jest babka jagodowa z ...
Przepis na sałatkę z botwinką, rzeżuchą i kiełkami
Przepis na sałatkę z botwinką, rzeżuchą i kiełkami
Z młodych buraków można przygotować nie tylko zdrową zupę – jej liście świetnie nadają się także do wiosennej sałatki. Taki posiłek dostarczy nam potężnej dawki witaminy C, witamin z grupy B oraz wielu minerałów. Co więcej – pozwoli nam pozbyć się zbędnych kilogramów. Jak przygotować ...
Wegetariańskie inspiracje kulinarne na Wielkanoc
Wegetariańskie inspiracje na Wielkanoc
Nadchodzą Święta Wielkanocne. Wielu z nas spędzi je w atmosferze radości, w gronie najbliższych, zapewne także przy suto zastawionym stole. Smak świątecznych potraw znamy od dziecka, a menu jest elementem tradycji. Na szczęście te same potrawy możemy przygotować na różne sposoby, w różnych ...
Chrzan – staropolski sposób na końskie zdrowie
Chrzan – rozgrzewa ciało, podnosi ciśnienie krwi i libido
Chrzan wielu z nas przywodzi na myśl wiosnę i Wielkanoc. Nie bez powodu – jest on niezbędnym składnikiem święconki i wielu świątecznych dań. Ta ostra w smaku przyprawa kojarzy nam się również ze zdrowiem i krzepą. Jej właściwości zdrowotne są w istocie nie do przecenienia. Włączając chrzan ...
Majonez bez jajek? To proste!
Majonez bez jajek? To proste!
Nie ma to jak majonez domowej roboty. Bazą klasycznego majonezu są żółtka jajek. A co jeżeli wyeliminujemy je z przepisu? Czy jest szansa, że bez jajek majonez nadal będzie smakował jak majonez? Zdecydowanie tak! Niektórzy nawet mówią, że ten w wersji wegańskiej smakuje o niebo lepiej niż ...

Pasaż zakupowyprzejdź do pasażu pasaż

Pasaż zakupowy