Przepis na niebieskie wegeburgery

Burgery wegetariańskie z niebieskiej kukurydzy Burgery wegetariańskie z niebieskiej kukurydzy

Burgery wkroczyły na salony i do wegańskich i wegetariańskich restauracji. To już nie jest tłusta, ciężka kanapka, którą dostaniemy w przydrożnym fast-foodzie. To modne danie wielkomiejskiej  hipsterki. Burgera można kupić na każdym kroku, ale można też zrobić go w domu – przepis jest naprawdę prosty, szybki, a danie pyszne i zdrowe.



Burgery wegetariańskie z niebieskiej kukurydzy


Składniki:
Bułki:

Kotlet:

Wykonanie:
Bułki
Wszystkie składniki na bułki wsypujemy do miski i ugniatamy do momentu, aż powstanie jednolite ciasto. Ciasto dzielimy na 4 równe części, z których formujemy kulki, układamy na dużej blaszce do pieczenia i delikatnie spłaszczamy dłonią. Wkładamy do piekarnika i pieczemy przez 40 min w 200 st. C.

Kotlet
Gotujemy brokuł. Następnie ścieramy go na tarce, dodajemy jajko i bułkę tartą, doprawiamy solą, pieprzem i dokładnie mieszamy. Formujemy kotlety i smażymy na beztłuszczowej patelni lub na grillu.

Bułki wyciągamy z piekarnika, każdą przecinamy, smarujemy keczupem lub musztardą, przekładamy kotletem, sałatą i pomidorem. Gotowe!
Smacznego!


wykop.pltwitter.plfacebook.pl
Oceń: Drukuj

Pasaż zakupowyprzejdź do pasażu pasaż

Ogłoszenia - ekologia.pl
Pasaż zakupowy