Truskawkowa kuchnia sezonowa

pixabay.com pixabay.com

Sezon na truskawki trwa w najlepsze. Wreszcie krajowe owoce są dostępne w sklepach i na straganach, co sprawia, że możemy jeść je garściami, a nie tylko w formie wykwintnego dodatku do szampana. Jako że są niskokaloryczne i lekkostrawne, zajadać się nimi można bez wyrzutów sumienia. Aby nieco urozmaicić naszą truskawkową kuchnię, na bazie tych owoców warto przygotować pełne witamin lemoniady, koktajle i musy. Na lato - jak znalazł!


Truskawki mają bardzo szerokie zastosowanie w kuchni. Przede wszystkim stanowią składnik lekkich deserów i orzeźwiających napoi. Są również mile widziane jako składnik diet redukcyjnych. 100 gramów truskawek to jedynie 30 kalorii. Te aromatyczne owoce w kolorze intensywnej czerwieni uwielbiają nie tylko dorośli, lecz także dzieci. Aby w pełni korzystać z truskawkowego sezonu, warto przyrządzać na bazie tych owoców jak najwięcej różnorodnych potraw.


Truskawka
Truskawka - fot. pixabay.com/atlantis0815
wykop.pltwitter.plfacebook.pl
Oceń: Drukuj

Pasaż zakupowyprzejdź do pasażu pasaż

Ogłoszenia - ekologia.pl
Pasaż zakupowy