Wiosenna przekąska ze szpinakiem i migdałami

Ruloniki ze szpinakiem Ruloniki ze szpinakiem

Wiosna, wiosna, ach to ty! Pąki na drzewach i śpiew ptaków zwiastują pozytywną aurę i coraz piękniejszą pogodę. Wiosna wkracza także do kuchni, która staje się lżejsza i bardziej kolorowa. Na stół wjeżdżają lekkie sałatki i wrapy. Ruloniki ze ze szpinakiem i migdałami będą miłą odmianą po zimowym, ciężkim menu. 



Chrupiące ruloniki można przygotować w mniej niż pół godziny, dlatego są szpinakiem, aksamitnym serem i chrupiącymi płatkami migdałów, zaskakują bogactwem smaków i wartości odżywczych.

Przekąska ze szpinakiem i migdałami

Składniki:
  • 10 arkuszy papieru ryżowego
  • 30 dag świeżego szpinaku
  • 20 g pomidorków koktajlowych
  • 10 plasterków żółtego sera
  • 1 łyżka soku z cytryny
  • świeża natka pietruszki
  • 1 łyżka oliwy z oliwek
  • sól
  • olej kokosowy do smażenia
  • migdały płatki
  • pieprz czarny
  • bazylia
  • czosnek
Szpinak umyj i osusz. Pomidorki umyj, osusz, pokrój w ćwiartki. Natkę pietruszki umyj, osusz i posiekaj. Migdały płatki pokrusz. Składniki połącz, polej oliwą i sokiem z cytryny, przypraw solą, Pieprzem czarnym mielonym, bazylią i czosnkiem mielonym. Każdy arkusz papieru ryżowego namocz w letniej wodzie, a następnie osusz. Układaj na nim plasterek sera i małą porcję szpinaku. Zwijaj dokładnie, ciasno zawijając boki do środka. Smaż na mocno rozgrzanym oleju aż do zarumienienia. Odkładaj na papierowy ręcznik i osusz z nadmiaru tłuszczu.
Źródło: Appetita
wykop.pltwitter.plfacebook.pl
Oceń: Drukuj

Pasaż zakupowy

Ogłoszenia - ekologia.pl
Pasaż zakupowy