Wiosenna przekąska ze szpinakiem i migdałami

Ruloniki ze szpinakiem Ruloniki ze szpinakiem

Wiosna, wiosna, ach to ty! Pąki na drzewach i śpiew ptaków zwiastują pozytywną aurę i coraz piękniejszą pogodę. Wiosna wkracza także do kuchni, która staje się lżejsza i bardziej kolorowa. Na stół wjeżdżają lekkie sałatki i wrapy. Ruloniki ze ze szpinakiem i migdałami będą miłą odmianą po zimowym, ciężkim menu.

 
Chrupiące ruloniki można przygotować w mniej niż pół godziny, dlatego są szpinakiem, aksamitnym serem i chrupiącymi płatkami migdałów, zaskakują bogactwem smaków i wartości odżywczych.

Przekąska ze szpinakiem i migdałami

Składniki:

Przygotowanie:
Szpinak umyj i osusz. Pomidorki umyj, osusz, pokrój w ćwiartki. Natkę pietruszki umyj, osusz i posiekaj. Migdały płatki pokrusz. Składniki połącz, polej oliwą i sokiem z cytryny, przypraw solą, pieprzem czarnym mielonym, bazylią i czosnkiem mielonym. Każdy arkusz papieru ryżowego namocz w letniej wodzie, a następnie osusz. Układaj na nim plasterek sera i małą porcję szpinaku. Zwijaj dokładnie, ciasno zawijając boki do środka. Smaż na mocno rozgrzanym oleju aż do zarumienienia. Odkładaj na papierowy ręcznik i osusz z nadmiaru tłuszczu.


Ekologia.pl


Źródło: Appetita
wykop.pltwitter.plfacebook.pl
Oceń: Drukuj

Pasaż zakupowyprzejdź do pasażu pasaż

Ogłoszenia - ekologia.pl
Pasaż zakupowy