Niedźwiedź brunatny (Ursus arctos)

Wymiary/Budowa

Na równi z niedźwiedziem polarnym należy do największych drapieżników lądowych. Ma do 2,8 m wzrostu, jego waga dochodzi do 780 kg. Można go łatwo rozpoznać po ubarwieniu oraz długich pazurach, za pomocą których wykopuje korzenie i cebulki roślin.
Niedźwiedź brunatny, Ursus arctos, brown bearŹródło: Corel Stock Photo

Galeria zdjęć

Niedźwiedź brunatny, Ursus arctos, brown bearNiedźwiedź brunatnyNiedźwiedź brunatny
Niedźwiedź brunatnyNiedźwiedź brunatnyNiedźwiedź brunatny

Systematyka

Domena:Eukarionty
Królestwo:Zwierzęta
Gromada:Ssaki
Rodzaj:Ursus
Indeks nazw dla gromady - Ssaki
A B C D E F G H I J K L Ł M N O Q P R S Ś T U V W X Y Z Ż Ź
Pasaż zakupowy