Zobacz także
Warzywa i owoce kontra rak
Dieta a ryzyko zachorowania na raka
Jedzenie dużej ilości owoców i warzyw może obniżać ryzyko zachorowania na raka, ale nie w tak dużym stopniu jak sądzono – wynika z najnowszych badań opublikowanych na łamach „Journal of National ...
 H&M w trosce o środowisko i urodę
Ekologiczne kosmetyki w natarciu
W popularnej sieciówce H&M jest już dział ekologicznej odzieży – teraz przyszedł czas na kosmetyki. Na początku marca, marka odzieżowa ze Szwecji wprowadziła do polskich sklepów nową linię ...
Soja zmniejsza ryzyko raka płuca
Rzuć palenie, jedz soję
Panowie, którzy rzucili już palenie, mogą rozważyć włączenie do swojej diety produktów sojowych. Zdaniem japońskich naukowców soja może być bowiem jednym z czynników zmniejszających ryzyko raka ...
Co kryje się w pieczywie?
Co kryje się w pieczywie?
Chleb jest naszym podstawowym produktem żywnościowym. Występuje w wielu odmianach – razowy, pszenny, orkiszowy… Jednak zawartość chleba w chlebie nie jest już tak oczywista. Konsument często nie wie, ...
Kolorowy świat odpadów
Kolorowy świat odpadów
Z roku na rok w naszych domach produkuje się coraz więcej odpadów opakowaniowych. Jak wszyscy wiemy, odpady te należy odpowiednio segregować i poddawać recyklingowi. Prawidłowej segregacji trzeba ...
Weyler opisał historię Greenpeace
Weyler opisał historię Greenpeace
Nie ma wątpliwości, że wierzą w to, co robią. Siłę dało im rozgoryczenie światem bez zasad. Dziennikarze, naukowcy i niepoprawni buntownicy stworzyli Greenpeace. Rex Weyler, jeden z aktywistów ...
Amerykańscy dietetycy o dietach wegetariańskich
Amerykańscy dietetycy o dietach wegetariańskich
Odpowiednio zaplanowane diety wegetariańskie są zdrowe, pożywne oraz przynoszą korzyści dla zdrowia publicznego w zakresie zapobiegania i leczenia chorób - napisali członkowie Amerykańskiego ...
Sok, nektar, napój - co pić, a czego unikać?
Sok, nektar, napój - co pić, a czego unikać?
Soki są bogatym źródłem witaminy C, błonnika, karotenoidów i wielu składników mineralnych, m.in. potasu i magnezu. Warto jednak sprawdzić czy to, co pijemy jest 100 proc. sokiem, nektarem czy ...
Curry może zapobiegać demencji
Curry może zapobiegać demencji
Dwa lub trzy posiłki z dodatkiem indyjskiej przyprawy curry tygodniowo mogą zmniejszyć ryzyko choroby Alzheimera - twierdzi prof. Murali Doraiswarmy z Duke University w Północnej Karolinie.
Pasaż zakupowy