Zobacz także
Masło migdałowe – właściwości, skład i zastosowanie masła migdałowego
Masło migdałowe – zdrowszy zamiennik tradycyjnego masła
Migdały należą do grupy najzdrowszych, a jednocześnie najsmaczniejszych orzechów na świecie. Wszystko dlatego, że zawierają wiele cennych składników odżywczych. Nic zatem dziwnego, że pochodne od ...
Jak osiągnąć samodyscyplinę - rzecz o motywacji
Co zrobić by nam się bardziej chciało?
Naukowcy spekulują - 10 tysięcy godzin ćwiczeń da nam mistrzostwo w danej dziedzinie. Znamy teksty, kim byśmy mogli być, gdyby czas poświęcany (a raczej marnotrawiony) na bzdury był dobrze ...
Burrito – właściwości i skład. Przepis na burrito
Burrito – sycące danie prosto z Meksyku
Burrito to charakterystyczna i szalenie popularna potrawa pochodząca z Meksyku. Swoją popularność zyskała również poza granicami tego kraju. Chociaż burrito zaliczane jest do jedzenia typu fast ...
Co możesz zrobić z choinką po świętach?
Co możesz zrobić z choinką po świętach?
Od jakiegoś czasu twoja choinka cicho migocze, ozdobiona olśniewającymi bombkami, które tak starannie umieściłeś na gałęziach. Ale święta minęły, prezenty zniknęły, igły zaczęły spadać na podłogę, ...
Kwas chlebowy – właściwości, skład i wykorzystanie kwasu chlebowego
Kwas chlebowy – doskonale nawadnia i gasi pragnienie
Jego nazwa może odstraszać, ale aktualnie kwas chlebowy powraca do łask. Napój ten znany był i doceniany już tysiąc lat temu. Ceniony jest nie tylko za swoje właściwości prozdrowotne, ale także ...
Skórka cytrynowa – właściwości, skład i wykorzystanie skórki cytrynowej
Skórka cytrynowa – smaczna i praktyczna!
Skórka z cytryny tak naprawdę składa się z dwóch warstw. Ta spodnia, zwana profesjonalnie albedo, to biała błona charakterystyczna dla większości cytrusów. Zasadniczo jej unikamy, ponieważ ...
Fasola biała warzywo - właściwości, witaminy i wartości odżywcze fasoli białej
Fasola biała – klasyka wśród strączków
Rodzina roślin strączkowych odkrywa przed nami wiele barw, kształtów i rozmiarów. Skuszeni kolorową soczewicą i modną cieciorką, rzadziej sięgamy po klasykę. Warto sobie o niej przypomnieć! W ...
Mandarynki owoce - właściwości, witaminy i wartości odżywcze mandarynek
Mandarynki – zdrowie w miniaturze
Uwielbiają je dzieci, bo łatwo się do nich dobrać i są słodkie. Na kilka sztuk mandarynek, mniejszych sióstr pomarańczy, zawsze znajdzie się miejsce w plecaku lub w torebce. To przekąska idealna ...
Pierogi inaczej – z dynią i soczewicą
Pierogi inaczej – z dynią i soczewicą
Jest niewątpliwą i niekwestionowaną królową schyłku lata i jesieni. Na bazarach i targowiskach pojawia się do pierwszych przymrozków. Nic zatem dziwnego, że w restauracja i w naszych domach ...
Makowiec – właściwości i skład. Przepis na makowiec
Makowiec – makowy specjał na wigilijnym stole
Wigilia to szczególny dzień, kiedy gromadzimy się z rodziną przy wspólnym stole i celebrujemy ten czas. Wtedy także zajadamy się tradycyjnymi potrawami, które przygotowujemy specjalnie na tę ...
Pasaż zakupowy