Zobacz także
Ekologiczne sprzątanie kuchni za pomocą wody utlenionej
Ekologiczne sprzątanie kuchni za pomocą wody utlenionej
Woda utleniona to nie tylko skuteczny środek do dezynfekcji ran i skaleczeń. Ta naturalna substancja może się sprawdzić również w domowych porządkach – zwłaszcza w pomieszczeniach, które wymagają ...
Makaron z płaskurki – właściwości, skład i wykorzystanie makaronu z płaskurki
Zaskakująco smaczny i zdrowy. Jaki jest jeszcze makaron z płaskurki
Makaron z płaskurki należy do popularnych ostatnio produktów spożywczych powstałych na bazie prastarych zbóż, nie poddawanych przez człowieka żadnym modyfikacjom. Ich naturalność, autentyczność i ...
Sok z bzu czarnego – właściwości, skład i zastosowanie soku z bzu z czarnego
Sok z bzu czarnego – fioletowy skarb na jesień i zimę!
Sok z czarnego bzu pozwolił opanować epidemię grypy, która wybuchła w 1995 r. w Panamie. Drobne fioletowo-czarne owoce cieszą się jednak leczniczą renomą od długich wieków, a ponieważ nie powinny ...
Kapusta kiszona – właściwości, wartości odżywcze i zastosowanie kapusty kiszonej
Kapusta kiszona – najlepsza na osłabienie odporności
Polacy słyną z produkcji i zajadania kiszonek. Wśród nich, na równi z ogórkami, prym wiedzie kiszona kapusta – tradycyjna i zdrowa. Korzyści z jedzenia kiszonej kapusty są wielorakie, a przy tym ...
Sos koperkowy – właściwości, skład i zastosowanie sosu koperkowego
Sos koperkowy – niezawodny dodatek do wszystkich dań
Sosy stanowią znakomite dopełnienie wielu dań. Sos koperkowy to jeden z najbardziej uniwersalnych i najsmaczniejszych sosów. Doskonale sprawdzi się w zestawie z mięsem, rybą, ale także dopełni ...
Kiełki ryżu ‒ właściwości i wartości odżywcze. Jak wyhodować kiełki ryżu?
Kiełki ryżu, czyli najzdrowszy i najsmaczniejszy pomysł na ryż!
Kiełki ryżu często bywają trudne do rozpoznania. Jak to możliwe? Otóż ziarna Oryza sativa najczęściej konsumowane są zanim jeszcze wypuszczą kilkucentymetrowe pędy – to w ciągu pierwszych dwóch ...
Sok z aloesu – właściwości, skład i zastosowanie soku z aloesu
Sok z aloesu – zdrowszy niż soki owocowe?
Sok z aloesu to produkt, który od kilku dobrych lat spotkać można na półkach aptek oraz sklepów ze zdrową żywnością. Cena, nawet pięciokrotnie przewyższająca koszt litra klasycznego soku ...
Kalafior warzywo - właściwości, witaminy i wartości odżywcze kalafiora
Kalafior – sposób na świetną pamięć i obronę przed rakiem
Dla większości z nas jedną z ulubionych potraw w okresie dzieciństwa był gotowany kalafior posypany chrupiącą bułką tartą. Obecnie, wiedząc, jak cenne dla zdrowia wartości zawiera w sobie to ...
Brukselka warzywo - właściwości, witaminy i wartości odżywcze brukselki
Brukselka - idealna dla wegetarian i cukrzyków
Brukselka nie cieszy się w naszym kraju dobrą sławą. Mimo uroczego wyglądu małej kapustki, odstręcza domowych kucharzy swoim zapachem i gorzkim smakiem. Obecne istnieje jednak wiele sposobów na ...
Kuchnia turecka ‒ historia, składniki i dania kuchni tureckiej
Bogactwo przypraw i smaków. Czego nie wiemy o kuchni tureckiej
Kuchnia turecka uznawana jest przez wielu smakoszy za jedną z najsmaczniejszych kuchni świata. Uplasowała się na wysokiej pozycji, jeśli chodzi o jej popularność. Trudno się dziwić, bo kto z nas ...
Pasaż zakupowy