Zobacz także
Jak przygotować się do domowej kwarantanny?
Jak przygotować się do domowej kwarantanny?
Kwarantanna domowa staje się coraz bardziej popularną praktyką. Szkoły stają się wirtualne, coraz więcej firm przechodzi na zdalną pracę, a osobom z obniżoną odpornością sugeruje się, by pozostały w ...
Otręby gryczane ‒ właściwości, skład i wykorzystanie otrębów gryczanych
Otręby gryczane dla zdrowego serca i szczupłej figury
Otręby gryczane cieszą się coraz większą popularnością w gronie miłośników zdrowej żywności. Nie wszystkim smakują, bowiem, w przeciwieństwie do otrąb pszennych czy owsianych, posiadają dość ...
Kalarepa warzywo - właściwości, witaminy i wartości odżywcze kalarepy
Kalarepa - odtruje organizm i ochroni nas przed rakiem
Kalarepa należy do warzyw, które nie cieszą się w naszej kulturze zbytnią popularnością. Analiza właściwości zdrowotnych tej rośliny pokazuje jednak, że dzieje się to niesłusznie. Kalarepa ...
Zarodki pszenne – właściwości, skład i wykorzystanie zarodków pszennych
Zarodki pszenne – czyli najlepsze co pszenica ma do zaoferowania człowiekowi
Zarodki pszenne bywają często mylone z otrębami. Faktycznie, oba są produktami ubocznymi powstającymi przy standardowej obróbce ziarna pszenicy, ale dość znacząco różnią się składem i ...
Sok z dzikiej róży – właściwości, skład i zastosowanie soku z dzikiej róży
Najlepsze źródło witaminy C? Poznaj zalety soku z dzikiej róży
Sok z dzikiej róży wielu osobom kojarzy się z dzieciństwem i wizytami u babci, która przygotowywała go własnoręcznie w domowym zaciszu. Dziś ten aromatyczny napój jest dostępny w większości sklepów i ...
Zupa grzybowa - właściwości i skład. Przepis na zupę grzybową
Jak zatrzymać smak jesieni w kuchni? Postaw na zupę grzybową
Prawdziwki, podgrzybki, koźlaki, maślaki – przyrządzanie potraw z grzybów to wspaniała kulinarna przygoda. A możliwości są ogromne – pierogi, sosy, bigos, kapusta zasmażana, kurki zasmażane na maśle ...
Czas na pieczone jabłka - przepis
Czas na pieczone jabłka
Pieczone jabłka z bitą śmietaną kokosową i wegańskim sosem karmelowym – ten przepis to prawdziwa jesienna petarda! Smak pieczonych jabłek kojarzy się z dzieciństwem, wizytami u babci, rodzinnym ...
Ser Fontina – właściwości, skład i zastosowanie sera Fontina
Alpejski przysmak – poznaj zalety sera Fontina
Ser Fontina to prawdziwa duma włoskiego serowarstwa. Jego charakterystyczny delikatny smak jest rezultatem tradycyjnych metod produkcji i receptury. Choć na rynku nie brakuje serów, które próbują ...
Kuchnia gruzińska ‒ historia, składniki i dania kuchni gruzińskiej
Na kulinarnym szlaku kultur. Poznajmy kuchnię gruzińską
Kuchnia gruzińska zyskuje coraz większą popularność. Świadczy o tym rosnąca liczba pojawiających się restauracji serwujących jedzenie pochodzące z tego kraju. Nie ma co się dziwić, ponieważ ...
Olej ryżowy - właściwości i działanie. Jak stosować olej ryżowy?
Olej ryżowy – poważna konkurencja dla oliwy z oliwek!
Olej ryżowy to pojęcie kolokwialne, określające tak naprawdę olej z otrębów ryżowych. Otręby, jako produkty uboczne przetwórstwa ziaren Oryza sativa, są bowiem bogate we frakcję tłuszczową, w ...
Pasaż zakupowy