Zobacz także
Co jeść w podróży? Zdrowe przekąski na drogę
Co jeść w podróży? Zdrowe przekąski na drogę
Wybierając się w podróż najczęściej tak kompletujemy prowiant, aby był wysokokaloryczny i smaczny, a jednocześnie zajmował niewiele miejsca w plecaku. Niestety, zaaferowani wyjazdem, zwykle nie ...
Czereśnie owoce - właściwości, witaminy i wartości odżywcze czereśni
Chcesz mieć piękną skórę i zdrowe serce? Jedz czereśnie!
Dlaczego warto jeść czereśnie?  Bo czereśnie to idealna przekąska na lato −  apetycznie wyglądają, rewelacyjnie pachną, cudnie smakują, są bardzo orzeźwiające i posiadają właściwości ...
Ekologiczne sprzątanie kuchni za pomocą wody utlenionej
Ekologiczne sprzątanie kuchni za pomocą wody utlenionej
Woda utleniona to nie tylko skuteczny środek do dezynfekcji ran i skaleczeń. Ta naturalna substancja może się sprawdzić również w domowych porządkach – zwłaszcza w pomieszczeniach, które wymagają ...
Ogórek warzywo - właściwości, witaminy i wartości odżywcze ogórka
O jak ogórek, czyli oczyszczanie i odkwaszanie organizmu
„Sezon ogórkowy”, to nie tylko czas zbiorów tego warzywa. Tym mianem określamy także przestój w życiu kulturalnym i politycznym. Roślina w „zielonym garniturku” jest jednak silnie zakorzeniona ...
Fasolka szparagowa warzywo - właściwości, witaminy i wartości odżywcze fasolki szparagowej
Fasolka szparagowa zadba o układ kostny i ochroni przed rakiem!
Jednym z obowiązkowych składników mrożonych warzyw na patelnię jest fasolka szparagowa. W takiej formie możemy się nią cieszyć w czasie zimy. Wczesnym latem jest dostępna w wersji świeżej i ...
Bób warzywo - właściwości, witaminy i wartości odżywcze bobu
Bób – chroni kości, serce i dba o sylwetkę
Bób to skarbnica wartości odżywczych. Ta roślina strączkowa może pochwalić się dużą zawartością białka, kwasu foliowego czy witamin z grupy B. Jest nie tylko zdrowy, ale i pyszny i sycący. Warto ...
Botwina warzywo - właściwości, witaminy i wartości odżywcze botwiny
Botwinka odkwasza organizm i dba o naszą skórę
Zdrowa skóra, dobre samopoczucie, równowaga kwasowo-zasadowa - to tylko część argumentów, które przekonują, że botwinka powinna częściej gościć na naszych stołach. Właściwości, jakie kryje w ...
Arbuz warzywo - właściwości, witaminy i wartości odżywcze arbuza
Arbuz – niezwykłe właściwości niezwykłego owocu
Arbuz nie bez powodu kojarzy nam się z upalnym latem, orzeźwieniem i słodyczą w ciepłe dni. Duża zawartość wody zaspokaja pragnienie, a naturalny cukier wspaniale pobudza kubki smakowe. Dodatkowo, ...
Ogórki małosolne ‒ właściwości i wartości odżywcze. Przepis na ogórki małosolne
Ogórki małosolne – superfood w polskim wydaniu
Ostatnimi czasy kiszonki robią ogromną furorę. Nic w tym dziwnego, ponieważ są zdrowe i smaczne - można powiedzieć, że zaliczają się do polskich superfood. Jednym z nich są ogórki małosolne, ...
Knedle ‒ właściwości, skład i rodzaje knedli
Na słono, słodko i z nadzieniem! Z czym jeszcze można jeść knedle?
Nam, Polakom, knedle kojarzą się przede wszystkim z letnim owocowym obiadem. W Europie jest to jednak danie o wiele bardziej rozmaite, które jada się od zupy po deser. Kochają się w nich przede ...
Pasaż zakupowy