Zobacz także
Wegański chłodnik na upalne dni
Wegański chłodnik ochłodzi w upalne dni
Kiedy robi się coraz cieplej, a temperatury sięgają 30 stopni Celsjusza nie ma nic lepszego niż chłodnik. Chłodnik ma tę cenną właściwość, że syci i przyjemnie orzeźwia, a jak smakuje!
Smalec – właściwości, wartości odżywcze i wykorzystanie smalcu
Smalec czyli kulinarna historia z happy-endem
Smalec stał się ofiarą marketingu wielkich koncernów spożywczych, które od początku XX w. zaczęły nam usilnie wmawiać, że produkowane przez nie tłuszcze roślinne są o wiele zdrowsze. Dzisiaj ...
Ser topiony – właściwości, skład i zastosowanie sera topionego
Co kryje w sobie ser topiony?
Puryści utrzymują, że ser topiony nie jest de facto serem. I mają sporo racji, bowiem w kremowych produktach sprzedawanych w formie bloczków, trójkątów i oddzielnie pakowanych plasterków sera ...
Ugli owoc – właściwości, witaminy i wartości odżywcze ugli
Ugli – szpetny, ale pyszny cytrus
Każdy, kto zna choć trochę język angielski, instynktownie oceni charakter owoców ugli - „ugly” to wszak nic innego jak określenie czegoś brzydkiego, szpetnego. I faktycznie, trudno w tym ...
Atemoya owoc – właściwości, witaminy i wartości odżywcze atemoyi
Atemoya – bardzo smaczna hybryda z tropików
Atemoya to owoc, o którym słyszało niewielu Polaków. I trudno się dziwić, bowiem nie tylko pochodzi on z tropikalnej strefy, ale jest sztuczną hybrydą dwóch innych, nie bardziej znanych owoców. ...
Młoda kapusta na 3 sposoby
Młoda kapusta na 3 sposoby
Wiosną zaczyna się sezon na młodą kapustę – bodajże najsmaczniejsze danie, które w tym czasie może pojawić się na naszym stole! Jasnozielone, słodkie i orzeźwiające listki świeżej kapustki ...