Zobacz także
Zarodki pszenne – właściwości, skład i wykorzystanie zarodków pszennych
Zarodki pszenne – czyli najlepsze co pszenica ma do zaoferowania człowiekowi
Zarodki pszenne bywają często mylone z otrębami. Faktycznie, oba są produktami ubocznymi powstającymi przy standardowej obróbce ziarna pszenicy, ale dość znacząco różnią się składem i ...
Sok z dzikiej róży – właściwości, skład i zastosowanie soku z dzikiej róży
Najlepsze źródło witaminy C? Poznaj zalety soku z dzikiej róży
Sok z dzikiej róży wielu osobom kojarzy się z dzieciństwem i wizytami u babci, która przygotowywała go własnoręcznie w domowym zaciszu. Dziś ten aromatyczny napój jest dostępny w większości sklepów i ...
Zupa grzybowa - właściwości i skład. Przepis na zupę grzybową
Jak zatrzymać smak jesieni w kuchni? Postaw na zupę grzybową
Prawdziwki, podgrzybki, koźlaki, maślaki – przyrządzanie potraw z grzybów to wspaniała kulinarna przygoda. A możliwości są ogromne – pierogi, sosy, bigos, kapusta zasmażana, kurki zasmażane na maśle ...
Czas na pieczone jabłka - przepis
Czas na pieczone jabłka
Pieczone jabłka z bitą śmietaną kokosową i wegańskim sosem karmelowym – ten przepis to prawdziwa jesienna petarda! Smak pieczonych jabłek kojarzy się z dzieciństwem, wizytami u babci, rodzinnym ...
Ser Fontina – właściwości, skład i zastosowanie sera Fontina
Alpejski przysmak – poznaj zalety sera Fontina
Ser Fontina to prawdziwa duma włoskiego serowarstwa. Jego charakterystyczny delikatny smak jest rezultatem tradycyjnych metod produkcji i receptury. Choć na rynku nie brakuje serów, które próbują ...
Kuchnia gruzińska ‒ historia, składniki i dania kuchni gruzińskiej
Na kulinarnym szlaku kultur. Poznajmy kuchnię gruzińską
Kuchnia gruzińska zyskuje coraz większą popularność. Świadczy o tym rosnąca liczba pojawiających się restauracji serwujących jedzenie pochodzące z tego kraju. Nie ma co się dziwić, ponieważ ...
Olej ryżowy - właściwości i działanie. Jak stosować olej ryżowy?
Olej ryżowy – poważna konkurencja dla oliwy z oliwek!
Olej ryżowy to pojęcie kolokwialne, określające tak naprawdę olej z otrębów ryżowych. Otręby, jako produkty uboczne przetwórstwa ziaren Oryza sativa, są bowiem bogate we frakcję tłuszczową, w ...
Cydr jabłkowy – właściwości, skład i rodzaje cydru jabłkowego
Czy warto pić cydr jabłkowy?
Pojęcie cydru jabłkowego nie jest jednoznaczne. W Ameryce Północnej pod tą nazwą rozumie się bezalkoholowy napój z niefiltrowanego soku jabłkowego. W ogromnej części Europy jednak cydr jabłkowy ...
Cukierki ‒ właściwości, skład i rodzaje cukierków
Cukierki – niebezpieczna dawka cukru w pięknym opakowaniu
Niemal każdy z nas uwielbia słodycze, a na pewno przepadają za nimi dzieci. Już na samą myśl o nich robi nam się przyjemniej na duszy, a ogromna różnorodność sprawia, że każdy znajdzie swój ...
Kasztany - właściwości i zastosowanie. Na co pomagają kasztany?
Dlaczego warto zbierać kasztany?
Kasztanowce lubimy głównie za kasztany – ciemnobrązowe, koliste nasiona o gładkiej i lśniącej powierzchni, z wyraźnie odcinającą się plamką, tak zwanym hilum. Chyba każdy, kto zobaczy leżącego na ...
Pasaż zakupowy