Zobacz także
Topinambur warzywo - właściwości, witaminy i wartości odżywcze topinamburu
Topinambur – wielki powrót!
W uzdrawiającą moc topinamburu wierzyli Indianie w czasach prekolumbijskich, a w XVII wieku sam papież uznał jego cenne właściwości. Bulwy przypominające kształtem korzenie imbiru wykazują ...
Lizaki ‒ właściwości, skład i rodzaje lizaków
Lizaki ‒ najpopularniejsze słodycze na świecie?
Wielu z nas nie wyobraża sobie bez nich dzieciństwa. Lizaki to smakołyk, który bez względu na kształt, kolor czy smak podbija serca młodszych i starszych. Oprócz szeregu zalet mają jednak jedną ...
Pad thai – właściwości i skład. Przepis na pad thai
Pad thai – tajski przysmak bezglutenowy
W 2011 r. serwis CNN przygotował ranking 50 najbardziej lubianych dań na świecie – Pad thai znalazło się wówczas na piątym miejscu. Rosnąca popularność kuchni tajskiej na arenie międzynarodowej w ...
Seler warzywo - właściwości, witaminy i wartości odżywcze selera
Seler – na odchudzanie i odtrucie
Seler, oprócz tego, stanowi ważny składnik wywarów warzywnych, jest przebojem w dietetyce. Uwielbiają go Japończycy, ceniąc za odtruwające i odchudzające właściwości. Powoli zaczyna być doceniany ...
Kebab ‒ właściwości, skład i rodzaje kebabu
Kebab ‒ zdrowy fast food?
Kebab jest najprawdopodobniej wynalazkiem tureckim. Ponoć jeszcze przed wiekami tamtejsi żołnierze mieli w zwyczaju opiekać kawałki upolowanego mięsa na mieczach umieszczonych ponad ogniem. Z tej ...
Czosnek warzywo - właściwości, witaminy i wartości odżywcze czosnku
Czosnek na siłę i odwagę
Czosnek wpisał się w mitologię słowiańską jako narzędzie do odstraszania wampirów. Mimo nieprzyjemnego zapachu, wspaniałe właściwości tego warzywa sprawiają, że ma ono rzeczywiście magiczne ...
Szalik, który ochroni cię przed smogiem
Szalik, który ochroni cię przed smogiem
Temperatura spada. Przed wyjściem z domu warto pomyśleć o ochronie nie tylko przed zimnem, ale i przed smogiem. Z pomocą przyjdzie szalik antysmogowy! Bioscarf skutecznie zabezpieczy Cię nie ...
Harissa – właściwości, skład i wykorzystanie harissy
Harissa – tunezyjski sposób na odchudzanie
Potrawy kuchni tunezyjskiej cechują się czerwoną barwą. Popularnym dodatkiem w tym kraju jest ostra pasta właśnie w kolorze czerwieni, która jest obowiązkowym składnikiem do niemalże każdego ...
Pasty kanapkowe DIY – sposób na szybkie i zdrowe śniadanie
Pasty kanapkowe DIY – sposób na szybkie przekąski sylwestrowe
Pasty do kanapek to produkty, który doskonale sprawdzą się nie tylko jako imprezowa przekąska, lecz także jako element szybkiego i pożywnego śniadania, które możemy przygotować w kilka chwil. ...
Makaron udon – właściwości, skład i wykorzystanie makaronu udon
Makaron udon – japoński przysmak do samodzielnego przyrządzenia
Makaron udon zaliczany jest w poczet trzech legendarnych dań pszenicznych kuchni japońskiej – obok makaronów soba i ramen. Do Kraju Kwitnącej Wiśni, zdominowanego przez uprawę ryżu, pszenica dotarła ...
Pasaż zakupowy