Zupa krem z dyni - prosty przepis

Fot. Index Food Polska Fot. Index Food Polska

Dynia kusi pomarańczowym miąższem i wartościami odżywczymi. Fasola ceniona jest za smak i bogactwo witamin i minerałów. Co można stworzyć, łącząc te dwa składniki? Zupa krem z dyni z białą, sycącą fasolą – idealne połączenie na dżdżystą, polską jesień.


Składniki na 5 porcji:

Sposób przygotowania:
  1. Fasolę namoczyć na noc. Następnego dnia odlać wodę w której moczyła się fasola i zalać świeżą i gotować fasolę na małym ogniu, do momentu kiedy będzie miękka
  2. Zeszklij drobno pokrojonego pora na oliwie z oliwek i masłem, dodaj obraną i pokrojoną w kostkę dynię i duś wszystko przez około 10 minut. Następnie wlej litr bulionu i gotuj przez 45 minut.
  3. Po upływie 45 minut zblenduj zupę i gotowe.
  4. Krem z dyni podawaj z dodatkiem fasoli, świeżo zmielonego pieprzu i podsmażonej na oliwie bazylii.



Ekologia.pl


wykop.pltwitter.plfacebook.pl
Oceń: Drukuj

Pasaż zakupowyprzejdź do pasażu pasaż

Ogłoszenia - ekologia.pl
Pasaż zakupowy