Pasty kanapkowe DIY – sposób na szybkie i zdrowe śniadanie

pixabay.com pixabay.com

Pasty do kanapek to produkty, który doskonale sprawdzą się nie tylko jako imprezowa przekąska, lecz także jako element szybkiego i pożywnego śniadania, które możemy przygotować w kilka chwil. Możliwość samodzielnego decydowania o ich składzie sprawia, że każdy znajdzie swój ulubiony dodatek do chleba.


Pastę kanapkową możemy przyrządzić z rozmaitych składników – spośród tysiąca dostępnych przepisów, zarówno weganin, wegetarianin, jak i mięsożerca znajdzie coś dla siebie.

Oto kilka prostych w przygotowaniu i smacznych propozycji na zdrowe śniadanie:

Pasta z czerwonej fasoli z miętą

Składniki:

Przygotowanie:
Fasolę moczymy przez noc, a następnie gotujemy aż stanie się miękka. Suszone pomidory, czosnek, (ostygniętą) fasolę, miętę, oliwę i przyprawy wrzucamy razem do blendera i miksujemy. Gotowa pasta doskonale komponuje się z pełnoziarnistym, ciemnym pieczywem.


Pasta z wędzonego tofu i papryki

Składniki:

Przygotowanie:
Paprykę smażymy na niewielkiej ilości tłuszczu, a następnie studzimy. Kiedy będzie miała temperaturę pokojową, wrzucamy ją razem z resztą składników do blendera i miksujemy na gładką masę.
wykop.pltwitter.plfacebook.pl
Oceń: Drukuj

Pasaż zakupowyprzejdź do pasażu pasaż

Ogłoszenia - ekologia.pl
Pasaż zakupowy