Sałatka z komosy ryżowej i ziół

Kiedy po zabieganym dniu marzymy o chwili przyjemności, zaparzmy kubek swojej ulubionej herbaty i przygotujmy pyszną, pożywną kolację. Jeśli szukamy propozycji na lekki posiłek, sięgnijmy po sałatkę z komosy ryżowej i ziół! Do wyboru, do koloru!



Sałatka z komosą ryżową i ziołami, Fot. media.knorr.plSałatka z komosą ryżową i ziołami, Fot. media.knorr.pl
Sałatka z komosy ryżowej i ziół

Czas: 20 minut
Ilość osób: 6

Składniki:

Sposób przygotowania:
  1. Przygotuj komosę ryzową zgodnie z zaleceniami producenta, zalewając ją bulionem, by nadać daniu głęboki smak.
  2. Pokrój cebulę w półkrążki i zrumień. Sparz wrzątkiem cukinię i pokrojoną dodaj na patelnię.
  3. Posiekaj liście mięty, koperku i kolendry.
  4. Do gotowej komosy dołóż cebulę z cukinią, zioła i ciecierzycę (odsączoną z zalewy) oraz sok z cytryny. Wszystko starannie wymieszaj. Serwuj sałatkę z rukolą, posyp pokruszoną fetą. Przypraw do smaku.

Smacznego!
Ekologia.pl (JSz)
Ocena (4.3) Oceń: