Środa 15.05.2019

Hotele będą serwowały jajka od kur z wolnego wybiegu

Sieć hoteli Hilton ogłosiła, że zrezygnuje z używania jaj klatkowych we wszystkich placówkach na całym świecie. Przejścia na jaja z alternatywnych systemów hodowli będzie trwało do 2025 roku.



pixabay.compixabay.com

Dlaczego ta decyzja jest tak istotna? Hilton to gigant hotelarski, który może pochwalić się ponad 5 600 hotelami w 113 krajach. Jajka z chowu klatkowego mają zniknąć z sieci do 2025 roku. Dlaczego tak późno? Jest to realny termin, biorąc pod uwagę fakt, że w wielu krajach świata nadal trudno jest pozyskać jaja i produkty jajeczne pochodzące z alternatywnych metod chowu.  

„Jesteśmy bardzo zadowoleni, że firma Hilton tak szybko zareagowała na naszą kampanię i przedstawiła jasny i wiążący termin wycofania jaj z hodowli klatkowych we wszystkich swoich placówkach na całym świecie” ‒ mówi Karolina Skowron, dyrektorka Fundacji Alberta Schweitzera.

Hilton jest kolejną międzynarodową siecią, obok hoteli Marriott, Hyatt i InterContinental, które zobowiązały się do globalnej rezygnacji z jaj klatkowych.
Ekologia.pl
Ocena (5.0) Oceń:

Pasaż zakupowyprzejdź do pasażu pasaż

Ogłoszenia - ekologia.pl
Pasaż zakupowy