Upupa (Upupa epops)

Rodzaj Upupa obejmuje tylko jeden gatunek współcześnie żyjącego na świecie dudka. Ma on długi dziób, zagięty ku dołowi, oraz charakterystyczne, pomarańczowe upierzenie ciała. Zamieszkuje otwarte tereny, gniazduje z dziuplach i szczelinach skalnych. Zamieszkuje ciepłe rejony Europy i Azji, a także Afrykę.
Indeks nazw polskich - rodzaj Upupa
A B C D E F G H I J K L Ł M N O Q P R S Ś T U V W X Y Z Ż Ź
Pasaż zakupowy