Poniedziałek 30.03.2015

Konkurs „Stwórz eko-deser ze sklepem ekologicznym BIO-KRAINA.pl rozwiązany!

Znamy laureatów konkursu „Stwórz eko-deser ze sklepem ekologicznym BIO-KRAINA.pl”. Dziękujemy za wszystkie kulinarne propozycje − nadesłane przez Was przepisy wyglądały bardzo apetycznie!



BIO-KRAINA.pl

Poniżej prezentujemy nazwiska osób nagrodzonych:
  • Dorota Pawlik – zestaw produktów+ voucher 30zł na zakupy
  • Katarzyna Bolesta – voucher 30zł na zakupy
  • Monika Chyczewska – voucher rabatowy 25%
Serdecznie gratulujemy!

Zapraszamy do udziału w kolejnych konkursach, które pojawią się na portalu Ekologia.pl.
Nagrodzone przepisy:

MUS CZEKOLADOWY

Składniki:

Przygotowanie (dla jednej osoby):
2 łyżki kaszy jaglanej przelać zimna wodą (aby uniknąć ewentualnego smaku goryczki) i ugotować na wodzie wg przepisu na odwrocie opakowania. Ostudzić. Dodać do niej łyżkę lub dwie kakao. Wszystko zmiksować np: blenderem, na gładką i jednolita masę. Przelać do miseczki deserowej i odstawić do ostudzenia. Przystroić jagodami Goji na wierzchu. Mus można połączyć z jagodami, jeśli ktoś preferuje takie rozwiązanie. Można go również zmieszać z orzechami laskowymi (http://bio-kraina.pl/p/69/309/bio-orzechy-laskowe-100g-orzechy-suszone-owoce-zdrowa-zywnosc.html), włoskimi (http://bio-kraina.pl/p/69/1532/bio-life-bio-orzechy-polowki-wloskie-150g-orzechy-suszone-owoce-zdrowa-zywnosc.html ) lub migdałami (http://bio-kraina.pl/p/69/2842/bio-migdaly-platki-100g-orzechy-suszone-owoce-zdrowa-zywnosc.html). Wszystko zależy od wyobraźni ;)


CIASTO BEZGLUTENOWE

Składniki:

Sposób przyrządzenia:
Rozgrzewamy piekarnik do 180 stopni. Białka jajek ubijamy na sztywną pianę, dodając do nich szczyptę soli. Podczas ubijania stopniowo dodajemy cukier. W oddzielnym naczyniu przesiewamy mąkę z proszkiem do pieczenia, dodajemy otręby i dokładnie mieszamy. Do ubitych białek dodajemy stopniowo po jednym żółtku, a gdy jajeczna masa stanie się gładka i jednolita, dodajemy mieszankę mąki wraz z otrębami i za pomocą drewnianej łyżki delikatnie mieszamy. Wykładamy blaszkę papierem do pieczenia i przekładamy do niej powstałą masę, wyrównując drewnianą łyżką powierzchnię. Na wierzchu ciasta układamy ściśle wybrane przez nas owoce i posypujemy płatkami migdałów. Pieczemy przez około 40 minut, w temperaturze 180 stopni - do momentu aż drewniany patyczek będzie całkowicie suchy. Smacznego!


OMLET FITNESS

Składniki:

Przygotowanie:
Musli wsypać w miseczkę, zalać gorącą wodą, zakryć talerzykiem i odstawić na 15-20 minut, żeby zmiękło. Wlać białka i żółtko do miseczki, dolać mleko i roztrzepać. Wsypać musli i zamieszać. Wylać na rozgrzaną oliwę na patelni, przykryć okrywą i smażyć, aż się zetnie wierzchnia warstwa. Nie odwracać na patelni. Usmażony omlet przełożyć na talerz, posmarować serkiem waniliowym i pokroić na wierzch banana. Zamiast banana można użyć malin czy brzoskwiń (również z puszki).
Ekologia.pl
Ocena (3.0) Oceń: