Wtorek 15.09.2020

Targi Natura Food & beECO już niebawem w Łodzi

XIII Międzynarodowe Targi Żywności Ekologicznej i Naturalnej „NATURA FOOD” oraz IX Targi Ekologicznego Stylu Życia „beECO” odbędą się w dniach 2 – 4 października w łódzkiej Atlas Arenie. Dla uczestników przygotowano m.in. V Forum Alergii, Akademię Biokuriera oraz szkolenia zorganizowane przez Agencję Rozwoju Sektora Produktów Ekologicznych.



natura foodgrafika: materiały prasowe
Targi NATURA FOOD i beECO to impreza o ugruntowanej pozycji, na którą wszyscy czekają z niecierpliwością. W ich trakcie miłośnicy bioproduktów i ekożywności uczestniczą w prezentacji wysokiej jakości produktów ekologicznych, naturalnych, regionalnych i tradycyjnych. W ramach targów szeroko prezentowane będą też produkty z segmentu  „free from” czyli pozbawione alergenów: glutenu, laktozy, jajek, czy cukru, a także ekologiczne i naturalne kosmetyki oraz środki czystości.Targi po raz kolejny staną się platformą wymiany doświadczeń oraz źródłem inspiracji niezbędnych do funkcjonowania w dynamicznie zmieniającej się rzeczywistości gospodarczej z udziałem wybitnych specjalistów. To w ich ręce jak co roku oddany został program warsztatów i spotkań.
Po raz kolejny przedstawiciele ekobranży będą mogli wziąć udział w cyklu warsztatów i szkoleń realizowanych pod wspólną nazwą „Akademia Biokuriera”. Karol Przybylak, wydawca portalu biokurier.pl oraz Adam Turowiec, właściciel agencji marketingowej bioBRND podejmą temat wykorzystania internetu do wsparcia sprzedaży stacjonarnej. Podadzą dobre przykłady systemu „Click & Collect”, zaproponują strategie cenowe odpowiednie dla biznesów online i offline oraz odpowiedzą na pytanie „czy media społecznościowe sprzedają?”

Możliwości promocji produktów ekologicznych, które przed właścicielami ekobiznesów otwiera cyfrowy świat, zaprezentowane zostaną przez Agencję Rozwoju Sektora Produktów Ekologicznych. Uczestnicy szkolenia będą mieli niecodzienną okazję, żeby na własne oczy przekonać się jak za pomocą e-marketingu skutecznie pozyskać nowych klientów i umocnić relacje z tymi, których już mają.

Branżowe spotkania oraz szkolenia poświęcone zagadnieniom handlu i sprzedaży w biznesie ekożywności to nie jedyna propozycja Targów NATURA FOOD & beECO. Na uczestników wydarzenia czekają liczne prelekcje dotyczące zdrowego stylu życia, prawidłowego odżywiania, wzmacniania naturalnej odporności, czy zaburzeń tolerancji pokarmowej i alergii. Podczas piątej już edycji „Forum Alergii” Żaneta Geltz, redaktor naczelna magazynu „Hipoalergiczni” oraz zaproszeni przez nią eksperci porozmawiają o glifosacie. Prelegentami forum będą w tym roku prof. dr hab.  Ewa Rembiałkowska, dr n. med. Danuta Myłek oraz dr n. med. Barbara Majkowska-Wojciechowska. Wśród pytań, na które poznamy odpowiedź znajdą się m.in. te wyjaśniające zależność pomiędzy glifosatem, a otyłością. Goście V Forum Alergii dowiedzą się też „Co jeść, żeby uniknąć zagrożeń i utraty zdrowia?”.

Więcej informacji na stronie: www.naturafood.pl

źródło: materiały prasowe
Ocena (3.7) Oceń:
Pasaż zakupowy