Targi natura FOOD & beECO niezmiennie pozostają jednym z ważnych wydarzeń branży produktów ekologicznych i naturalnych w Polsce. Kolejna edycja łódzkich targów zbliża się wielkimi krokami.


Zdjęcie z zeszłorocznej edycji targów. fot. materiały prasowe
Oprócz możliwości poznania najlepszych marek bioproduktów i ekożywności, goście imprezy będą mogli skorzystać z rabatów oraz smakowitych degustacji, a Atlas Arena po raz kolejny zmieni się w platformę wymiany „eco” doświadczeń. Tradycyjnie w trakcie Targów nie zabraknie też pokazów live cooking, podczas których będzie można przekonać się jak wielkie znaczenie w kuchni ma jakość wybieranych produktów spożywczych. W tym roku, podczas smakowitych, otwartych dla wszystkich uczestników targów warsztatów, spotkany się z Tomaszem Jakubiakiem. Kucharz znany z programów telewizyjnych „MasterChef Junior” i "Jakubiak lokalnie" zaprezentuje swoje nowoczesne spojrzenie na tradycyjną polską kuchnię.
Złote Medale
Na koniec w trakcie tegorocznych targów przyznane zostaną Złote Medale dla najwyższej jakości produktów prezentowanych w trakcie imprezy. Prestiżowe wyróżnienie przyznawane jest w aż ośmiu kategoriach. Z wysokiej jakości produktami regionalnymi opartymi na tradycyjnych recepturach (przekazywanych z pokolenia na pokolenie) będzie można zapoznać się również podczas rozstrzyganego w trakcie targów konkursu „Tygiel Smaków” organizowanego przez Departament Rolnictwa i Ochrony Środowiska Urzędu Marszałkowskiego Województwa Łódzkiego.
Kiedy:16 – 18 września
Gdzie: Atlas Arena Łódź
Więcej informacji: www.naturafood.pl
źródło: informacje prasowe