Środa 06.12.2023

W kwietniu ruszą targi WorldFood Poland 2024. Jakie przyniosą innowacje i perspektywy biznesowe w sektorze EcoFood?

Z okazji jubileuszowej, dziesiątej edycji Targów WorldFood Poland, zapraszamy do udziału w najbardziej międzynarodowym wydarzeniu dla branży spożywczej organizowanym w Polsce. Najbliższa odsłona targów, planowana na dni 16-18 kwietnia 2024 roku, odbędzie się w jak co roku, w przestrzeni EXPO XXI Warszawa. Jest to coroczne wydarzenie dla profesjonalistów z branży spożywczej, handlu i dystrybucji w Polsce. To idealne miejsce i przestrzeń na biznesowy rozwój, poszerzenie sieci kontaktów oraz wiedzy branżowej.



worldzdjęcie: materiały prasowe
Z okazji dziesięciolecia targów, organizatorzy przygotowali różnorodne wydarzenia towarzyszące, które mają na celu jeszcze bardziej podnieść rangę tego wydarzenia. Jubileuszowa edycja będzie miejscem, gdzie branża spożywcza spotka się, aby nawiązać nowe relacje biznesowe, wymienić kontakty i wziąć udział w degustacjach specjałów kuchni z różnych zakątków świata oraz innych wydarzeniach specjalnych. Więcej szczegółów dotyczących bogatego programu tej edycji wkrótce.
W odpowiedzi na rosnącą świadomość konsumentów i zapotrzebowanie na produkty organiczne i certyfikowane, powstał sektor EcoFood. W tej dedykowanej strefie prezentowany jest szeroki wachlarz certyfikowanych i ekologicznych produktów, które są odpowiedzią na rosnące zapotrzebowanie konsumentów na żywność Clean Label oraz produkty „Free From”, takie jak bezglutenowe, bez laktozy czy bez cukru.

Sektor EcoFood to idealne miejsce dla producentów i dystrybutorów, którzy chcą wyróżnić się na rynku i spotkać z zainteresowanymi handlem i dystrybucją przedstawicielami branży.

Organizator zachęca do aktywnego uczestnictwa w tej wyjątkowej edycji, która będzie inspirującym doświadczeniem dla wszystkich profesjonalistów związanych z sektorem spożywczym. Oprócz bogatej oferty artykułów spożywczych i napojów pochodzących z różnych zakątków globu, prezentacji nowości i innowacji, planowane są konferencje z udziałem czołowych postaci rynku, prezentacje kulinarnych umiejętności oraz "Konkurs o Złoty Medal" rozszerzony o nowe kategorie. Ponadto, istotnym punktem w programie będzie ekspozycja Pawilonów Narodowych oraz Pawilonów Regionalnych, stanowiących fascynującą podróż po kulinarnych specjałach i tradycjach kulinarnej sztuki Polski oraz różnych regionów świata, takich jak Korea, Turcja, Indie, Tajlandia, Sri Lanka, Tunezja, Włochy i Hiszpania.

W targach biorą udział profesjonaliści związani z branżą spożywczą, w tym producenci, przetwórcy, dystrybutorzy, detaliści, dostawcy technologii i surowców, inwestorzy, przedstawiciele mediów, sektora HoReCa oraz eksperci i specjaliści.  Niezależnie od tego, czy jesteś zainteresowany rozwojem swojego biznesu na rynku krajowym czy chciałbyś rozpocząć lub rozwinąć eksport o nowe kierunki, to wydarzenie jest dla Ciebie. Organizatorzy zapraszają kupców nie tylko z Polski, ale i z wybranych kierunków zagranicznych, umożliwiając nawiązanie międzynarodowych relacji tu na miejscu, w Warszawie.

WorldFood Poland to wydarzenie obowiązkowe na liście wydarzeń branżowych dla każdego przedsiębiorcy związanego z sektorem spożywczym. Organizator zachęca do zapisania daty 16-18 kwietnia 2024 roku w kalendarzu i przygotowania się na to niepowtarzalne doświadczenie.

Partnerem Tytularnym wydarzenia jest firma KSM-66 Ashwagandha, jeden z producentów na światowym rynku produktów zawierających w składzie korzeń ashwagandhy.

Szczegółowe informacje o targach są dostępne na stronie www.worldfood.pl.


źródło: materiały prasowe
Ocena (2.3) Oceń: