Targi NATURA FOOD 2010
Ekologia.pl Wydarzenia Targi Targi NATURA FOOD 2010

Targi NATURA FOOD 2010

Targi Natoura Food 2010

W dniach 15 – 17 października 2010 Międzynarodowe Targi Łódzkie zapraszają do udziału w Dniach Naturalnej Żywności NATURA FOOD – najważniejszej imprezie branży produktów tradycyjnych i ekologicznych w Polsce. Honorowymi patronami targów są Minister Rolnictwa i Rozwoju Wsi oraz Marszałek Województwa Łódzkiego.

Wzorem poprzednich edycji, ideą imprezy jest promocja żywności ekologicznej i naturalnej oraz popularyzacja produktów regionalnych i przysmaków przygotowywanych według tradycyjnych receptur. Swoje oferty zaprezentują także gospodarstwa ekologiczne, agroturystyczne i farmy zdrowia.

Dlaczego warto uczestniczyć w targach NATURA FOOD w Łodzi?

Jest to jedyna tego rodzaju impreza w Polsce, na której spotykają się producenci rolni i przetwórcy, konsumenci i dystrybutorzy żywności ekologicznej i tradycyjnej. Jeżeli chcesz liczyć się w branży EKO – musisz być wśród nich. W jednym miejscu i czasie będzie można zapoznać się z aktualną ofertą polskich producentów żywności wysokiej jakości, zarówno tych największych jak i tych małych, produkujących najczęściej tradycyjnymi sposobami, a także nawiązać kontakty handlowe z dystrybutorami produktów ekologicznych, właścicielami sklepów z tradycyjną  i naturalną żywnością, restauratorami; którzy wychodząc naprzeciw oczekiwaniom klientów muszą serwować potrawy zdrowe, świeże i najwyższej jakości.

Targom towarzyszyć będą:

  • Konkurs NAJLEPSZE GOSPODARSTWO EKOLOGICZNE 2010.
  • TYGIEL SMAKÓW  – trzecia edycja konkursu produktów tradycyjnych organizowanego przez Urząd Marszałkowski w Łodzi,
  • Konkurs o Złoty Medal EKOLIFE – NATURA FOOD,
  • LABORAORIA SMAKU pierwsze w Polsce  slowfoodowe warsztaty kulinarne organizowane przez Slow Food Polska
  • ŚWIADOMY KONSUMENT – prezentacje i seminaria edukacyjne przygotowane we współpracy z Instytutem Spraw Obywatelskich poświęcone tematyce żywności modyfikowanej genetycznie.
  • SMAKI REGIONÓW  – prezentacja produktów tradycyjnych i ekologicznych z różnych Regionów Polski, zorganizowana we współpracy z Urzędami Marszałkowskimi polskich województw.
  • ANIOŁ i DIABLIK Potraw Regionalnych. W trakcie targów, redakcja potrawyregionalne.pl przyzna następujące wyróżnienia: ANIOŁ POTRAW REGIONALNYCH –  „za anielski smak”, dla  produktu spożywczego lub potrawy; DIABLIK POTRAW REGIONALNYCH” – „za kuszenie”, dla napojów i spirytualiów.
  • TYGLOWE GOTOWANIE – pokazy kulinarne w wykonaniu obcokrajowców mieszkających w naszym mieście,
  • SZKOLENIA dla właścicieli sklepów z żywnością ekologiczną i tradycyjną

Szczególowe informacje : naturafood.pl

Międzynarodowe Targi Łódzkie Sp. z o.o.
4.7/5 - (7 votes)
Post Banner Post Banner
Subscribe
Powiadom o
0 komentarzy
Inline Feedbacks
View all comments