Współczynnik transpiracji » Opis » co to? » Definicja pojęcia
Ekologia.pl Wiedza Encyklopedia współczynnik transpiracji
Definicja pojęcia:

współczynnik transpiracji

Współczynnik transpiracji — ilość wyparowanej wody potrzebnej do wyprodukowania 1 kg suchej masy rośliny. Jest zróżnicowany dla różnych roślin, np. dla prosa wynosi 293 l/kg, a dla lnu – 905 l/kg.

Indeks nazw
Szukaj lub wybierz według alfabetu
A B C D E F G H I J K L Ł M N O P Q R S Ś T U V W X Y Z Ź Ż
Znaki ekologiczne
Carbon Reduction Label
Carbon Reduction Label
4.9/5 - (12 votes)
Default Banner Post Banner
Subscribe
Powiadom o
0 komentarzy
Inline Feedbacks
View all comments

Nie odchodź jeszcze!

Na ekologia.pl znajdziesz wiele ciekawych artykułów i porad, które pomogą Ci żyć w zgodzie z naturą. Zostań z nami jeszcze chwilę!