FAO. Definicja pojęcia - FAO
Ekologia.pl Wiedza Encyklopedia FAO
Definicja pojęcia:

FAO

FAO — Food and Agriculture Organization (Organizacja do Spraw Wyżywienia i Rolnictwa) – organizacja międzynarodowa powstała w 1945 r., która zajmuje się stanem wyżywienia ludności świata oraz programami zwalczania głodu. Do jej zadań należy: doskonalenie produkcji, wymiany i rozprowadzania produktów rolniczych, leśnictwa i rybołówstwa, stabilizacja cen na surowce rolnicze przez system subsydiów, udzielanie pomocy technicznej krajom o niskiej kulturze rolnej. Funkcjonuje pod egidą narodów zjednoczonych – ONZ.

Indeks nazw
Szukaj lub wybierz według alfabetu
A B C D E F G H I J K L Ł M N O P Q R S Ś T U V W X Y Z Ź Ż
4.8/5 - (17 votes)
Subscribe
Powiadom o
1 Komentarz
Inline Feedbacks
View all comments

To wyjaśnienie jest bardzo fajne i bardzo dobrze wypudowanie