Raduryzacja » Opis » co to? » Definicja pojęcia
Ekologia.pl Wiedza Encyklopedia raduryzacja
Definicja pojęcia:

raduryzacja

Raduryzacja — metoda niszczenia lub inaktywowania mikroflory saprofitycznej w żywności przy użyciu małej dawki promieniowania jonizującego (do 1 kGy). Stosuje się ją w celu przedłużania przydatności żywności do spożycia. Dla pełnego utrwalenia żywności stosuje się tę metodę w połączeniu z konwencjonalnymi metodami konserwowania, np. z pasteryzacją.

Indeks nazw
Szukaj lub wybierz według alfabetu
A B C D E F G H I J K L Ł M N O P Q R S Ś T U V W X Y Z Ź Ż
Znaki ekologiczne
BIODAR
BIODAR
4.7/5 - (8 votes)
Default Banner Post Banner
Subscribe
Powiadom o
0 komentarzy
Inline Feedbacks
View all comments

Nie odchodź jeszcze!

Na ekologia.pl znajdziesz wiele ciekawych artykułów i porad, które pomogą Ci żyć w zgodzie z naturą. Zostań z nami jeszcze chwilę!