Płeć ma wpływ na upodobania kulinarne
Ekologia.pl Trendy Ekologiczna żywność Płeć ma wpływ na upodobania kulinarne

Płeć ma wpływ na upodobania kulinarne

Mężczyźni jedzą więcej mięsa i drobiu a kobiety owoców i warzyw – tę ogólnie znaną prawidłowość dowiedziono naukowo i przedstawiono na Konferencji Emerging Infectious Diseases w Atlancie.

Wyniki pochodzą z projektu dotyczącego chorób związanych z nawykami żywieniowymi „FoodNet”. Wzięło w nim udział ponad 14 tys. dorosłych Amerykanów.

Zdaniem autorów badań odkrycie różnic w zwyczajach żywieniowych obu płci jest niezwykle istotne, ponieważ znając je można będzie opracować ukierunkowane strategie dotarcia z informacjami na temat zapobiegania chorobom związanym z jedzeniem.

Ekologia.pl
4.8/5 - (6 votes)
Post Banner Post Banner
Subscribe
Powiadom o
0 komentarzy
Inline Feedbacks
View all comments

Nie odchodź jeszcze!

Na ekologia.pl znajdziesz wiele ciekawych artykułów i porad, które pomogą Ci żyć w zgodzie z naturą. Zostań z nami jeszcze chwilę!