Spróbuj lokalnych specjałów na Targach Regionalia
Smakowite wędliny od lokalnych producentów, chrupiące pieczywo, różnorodne słodkości i wyroby mleczne, oryginalne przetwory, a także regionalne trunki – to tylko część wybornych specjałów wytwarzanych zgodnie z naturą i tradycją, które będzie można znaleźć na Targach Regionalia.
Do Warszawy specjalnie na to wydarzenie i organizowane równolegle Targi Agroturystyka przyjedzie ponad 200 wystawców. Obok zdrowych i ekologicznych przysmaków z różnych stron Polski i świata na stoiskach pojawią się też wyjątkowe wyroby rzemieślnicze, z drewna, ręcznie robiona biżuteria i moda inspirowana folklorem. Targi Regionalia 2013 odbędą się w dniach 19-21 kwietnia w Centrum MT Polska przy ul. Marsa 56c w Warszawie. Wstęp na wydarzenie jest bezpłatny.
Podczas tegorocznej edycji Regionaliów dla zwiedzających przygotowano też wiele atrakcji, w tym Święto Piw Regionalnych, podczas którego będzie można posmakować złocistych trunków z lokalnych warzelni. Ponadto, nie zabraknie pysznych degustacji tradycyjnych wyrobów. Odbędą się również ciekawe warsztaty dla najmłodszych, podczas których będzie można nauczyć się m.in., jak zrobić zabawki z recyklingu. W programie są jeszcze warsztaty gotowania dla dzieci oraz pokaz kulinarny znanego kucharza i dziennikarza Tomasza Jakubiaka. Co więcej, nie zabraknie spotkań poświęconych zdrowej żywności – w tym roku zaplanowano choćby prelekcję „Menu bez glutenu oraz żywność bezglutenowa”.
Więcej informacji na temat imprezy na www.targiregionalia.pl.
Sery, słodycze i pieczywo brzmią apetycznie, są przetwory z warzyw i owoców?