Hotele będą serwowały jajka od kur z wolnego wybiegu
Sieć hoteli Hilton ogłosiła, że zrezygnuje z używania jaj klatkowych we wszystkich placówkach na całym świecie. Przejścia na jaja z alternatywnych systemów hodowli będzie trwało do 2025 roku.
pixabay.com
Dlaczego ta decyzja jest tak istotna? Hilton to gigant hotelarski, który może pochwalić się ponad 5 600 hotelami w 113 krajach. Jajka z chowu klatkowego mają zniknąć z sieci do 2025 roku. Dlaczego tak późno? Jest to realny termin, biorąc pod uwagę fakt, że w wielu krajach świata nadal trudno jest pozyskać jaja i produkty jajeczne pochodzące z alternatywnych metod chowu.
„Jesteśmy bardzo zadowoleni, że firma Hilton tak szybko zareagowała na naszą kampanię i przedstawiła jasny i wiążący termin wycofania jaj z hodowli klatkowych we wszystkich swoich placówkach na całym świecie” ‒ mówi Karolina Skowron, dyrektorka Fundacji Alberta Schweitzera.
Hilton jest kolejną międzynarodową siecią, obok hoteli Marriott, Hyatt i InterContinental, które zobowiązały się do globalnej rezygnacji z jaj klatkowych.
Ekologia.pl
Bibliografia
- https://biuro.mediacontact.pl/user/Schweitzer_0301/#/details/77d5821fe1b781a54d1aab0662c42b0b/shipment/7fa129338b4dda11dc6685799c2a981b; 2019-05-15;


Subscribe
0 komentarzy
Zobacz najnowsze artykuły

Ciekawostki przyrodnicze

Ciekawostki przyrodnicze

Ochrona środowiska naturalnego

Ciekawostki przyrodnicze