Definicja pojęcia:
wędlina
Wędlina —
mięsny przetwór z rozdrobnionego mięsa poubojowego (np. kiełbasa) lub mięsa w jednym kawałku (szynka, baleron) odpowiednio przyprawiony i zwykle wędzony, np. wędliny trwałe mogą być przechowywane przez okres 3 miesięcy.
Indeks nazw
Szukaj lub wybierz według alfabetu
Organizacje ekologiczne
Stowarzyszenie Na Rzecz Dzikich Zwierząt „Sokół”
Znaki ekologiczne

Nie testowane na zwierzętach


Szkoda, że tak dzisiaj coraz mniej się pamięta o tym czym jest prawdziwa wędlina. Serio trwoży mnie to, że można w tak ordynarny sposób faszerować swoich klientów chemią. Mogę wymienić na palcach jednej ręki firmy takie jak Henryk Kania, które trzymają poziom sprzedając dobre i sprawdzone produkty. Pamiętajcie nie liczy się cena, tylko jakość… zdrowa nic nam nie wróci.