Wędlina » Opis » co to? » Definicja pojęcia
Ekologia.pl Wiedza Encyklopedia wędlina
Definicja pojęcia:

wędlina

Wędlina —

mięsny przetwór z rozdrobnionego mięsa poubojowego (np. kiełbasa) lub mięsa w jednym kawałku (szynka, baleron) odpowiednio przyprawiony i zwykle wędzony, np. wędliny trwałe mogą być przechowywane przez okres 3 miesięcy.

Indeks nazw
Szukaj lub wybierz według alfabetu
A B C D E F G H I J K L Ł M N O P Q R S Ś T U V W X Y Z Ź Ż
4.6/5 - (7 votes)
Default Banner Post Banner
Subscribe
Powiadom o
1 Komentarz
Inline Feedbacks
View all comments

Szkoda, że tak dzisiaj coraz mniej się pamięta o tym czym jest prawdziwa wędlina. Serio trwoży mnie to, że można w tak ordynarny sposób faszerować swoich klientów chemią. Mogę wymienić na palcach jednej ręki firmy takie jak Henryk Kania, które trzymają poziom sprzedając dobre i sprawdzone produkty. Pamiętajcie nie liczy się cena, tylko jakość… zdrowa nic nam nie wróci.

Nie odchodź jeszcze!

Na ekologia.pl znajdziesz wiele ciekawych artykułów i porad, które pomogą Ci żyć w zgodzie z naturą. Zostań z nami jeszcze chwilę!