Agar » Opis » co to? » Definicja pojęcia
Ekologia.pl Wiedza Encyklopedia agar
Definicja pojęcia:

agar

Agar, agar-agar —

substancja uzyskiwana z krasnorostów występujących w morzach Japonii i Chin. Używana w mikrobiologii do sporządzania pożywek do hodowli drobnoustrojów. Rozpuszcza się w wodzie w temperaturze 100°C, a po ostygnięciu do ok. 42°C przyjmuje konsystencję galaretowatą.

Indeks nazw
Szukaj lub wybierz według alfabetu
A B C D E F G H I J K L Ł M N O P Q R S Ś T U V W X Y Z Ź Ż
Organizacje ekologiczne
Fundacja WWF
Znaki ekologiczne
Vegan Society
Vegan Society
4.7/5 - (12 votes)
Default Banner Post Banner
Subscribe
Powiadom o
0 komentarzy
Inline Feedbacks
View all comments

Nie odchodź jeszcze!

Na ekologia.pl znajdziesz wiele ciekawych artykułów i porad, które pomogą Ci żyć w zgodzie z naturą. Zostań z nami jeszcze chwilę!