Zupa jarzynowa - przepis
Ekologia.pl Trendy Ekologiczna żywność Pachnąca wiosną, pełna witamin „zupa z ogródka”

Pachnąca wiosną, pełna witamin „zupa z ogródka”

Wiosna rozpieszcza nas bogactwem słońca i witamin. Wystarczy kupić świeże warzywa i ugotować z nich pyszną zupę. Przygotowaliśmy dla was propozycję nietuzinkowej wersji popularnej zupy jarzynowej. Wystarczy dodać do garnka kilka ciekawych przypraw oraz niestandardowych składników i … „wiosna w gębie!”

Fot.: Kotányi Polonia Sp. z o.o.

Fot.: Kotányi Polonia Sp. z o.o.


Zupa jarzynowa

Składniki:

Przygotowanie:
Obrać marchwie, pietruszkę i cebulę, a następnie pokroić w krążki i podsmażyć na oliwie z oliwek. Dodać zioła dalmatyńskie, przecier pomidorowy i wlać bulion. Dosolić i gotować na wolnym ogniu przez ok. 5min. Dodać makaron spaghetti i gotować aż makaron stanie się miękki. Na koniec doprawić do smaku, dodać pomidory i posypać świeżo startym parmezanem.

Wskazówka: Podawać z chrupiącą bagietką.

Ekologia.pl


Bibliografia
  1. KOTÁNYI;
4.6/5 - (16 votes)
Post Banner Post Banner
Subscribe
Powiadom o
0 komentarzy
Inline Feedbacks
View all comments

Nie odchodź jeszcze!

Na ekologia.pl znajdziesz wiele ciekawych artykułów i porad, które pomogą Ci żyć w zgodzie z naturą. Zostań z nami jeszcze chwilę!