Restauracja na szczycie drzewa
Jak wypromować swoją restaurację? Dobre jedzenie i przyjazna atmosfera mogą być już niewystarczające. Japońscy restauratorzy, by przyciągnąć klientów i wyprzedzić konkurencję prześcigają się w dziwnych pomysłach. Wiedzą o tym doskonale właściciele restauracji Naha Harbor Diner z Okinawy, miedrzewszczącej się na szczycie 20 metrowego drzewa.
Nie jest to jednak prawdziwe drzewo. Zostało bowiem wykonane z betonu uformowanego na kształt potężnego figowca bengalskiego. Nie ma obaw – klienci nie muszą wspinać się na górę, aby zjeść obiad. Wewnątrz pnia zamontowana została winda, choć dla chętnych udostępniono także schody.
Zbudowana na drzewie restauracja służy nocą jako taras widokowy, dostarczając niesamowitych widoków.
Ekologia.pl
Subscribe
0 komentarzy
Zobacz najnowsze artykuły
Środowisko