Margaryna » Opis » co to? » Definicja pojęcia
Ekologia.pl Wiedza Encyklopedia margaryna
Definicja pojęcia:

margaryna

Margaryna —

tłuszcz spożywczy wytworzony na bazie tłuszczów roślinnych (utwardzonych olejów roślinnych z dodatkiem tłuszczów zwierzęcych) z odpowiednimi dodatkami (witamin, barwników, soli, cukru, środków zapachowych i konserwujących); podobna do masła.

Indeks nazw
Szukaj lub wybierz według alfabetu
A B C D E F G H I J K L Ł M N O P Q R S Ś T U V W X Y Z Ź Ż
Znaki ekologiczne
Znak BDIH
Znak BDIH
4.9/5 - (17 votes)
Default Banner Post Banner
Subscribe
Powiadom o
0 komentarzy
Inline Feedbacks
View all comments

Nie odchodź jeszcze!

Na ekologia.pl znajdziesz wiele ciekawych artykułów i porad, które pomogą Ci żyć w zgodzie z naturą. Zostań z nami jeszcze chwilę!