Krochmal » Opis » co to? » Definicja pojęcia
Ekologia.pl Wiedza Encyklopedia krochmal
Definicja pojęcia:

krochmal

Krochmal — związek organiczny z grupy węglowodanów. Krochmal to biały bezpostaciowy proszek bez smaku i zapachu, otrzymywany głównie z ziemniaków, ryżu, kukurydzy. Ma zastosowanie w przemyśle włókienniczym, papierniczym, poligraficznym, spożywczym.

Indeks nazw
Szukaj lub wybierz według alfabetu
A B C D E F G H I J K L Ł M N O P Q R S Ś T U V W X Y Z Ź Ż
Znaki ekologiczne
Ecolabel
Ecolabel
4.6/5 - (5 votes)
Default Banner Post Banner
Subscribe
Powiadom o
0 komentarzy
Inline Feedbacks
View all comments

Nie odchodź jeszcze!

Na ekologia.pl znajdziesz wiele ciekawych artykułów i porad, które pomogą Ci żyć w zgodzie z naturą. Zostań z nami jeszcze chwilę!