Wigilijne łazanki z kapustą i grzybami
Ekologia.pl Trendy Ekologiczna żywność Święta już tuż tuż! – przepis na wigilijne łazanki z kapustą i grzybami

Święta już tuż tuż! – przepis na wigilijne łazanki z kapustą i grzybami

Święta to ważny i radosny okres. Tradycje przekazywane są z pokolenia na pokolenie, z pośród  nich kluczową rolę odgrywają potrawy na wigilijnym stole. My zdradzamy przepis na świąteczne łazanki z kapustą i grzybami.

Zdjęcie: Międzybrodzkie Makarony

Zdjęcie: Międzybrodzkie Makarony

Świąteczne łazanki z kapustą i grzybami

Składniki:

Przygotowanie:
Makaron ugotować w osolonej wodzie, następnie zahartować w zimnej i odcedzić. Kapustę ugotować do miękkości, wystudzić, odcisnąć i drobno pokroić. Osobno ugotować grzyby i pokroić w paseczki. Na maśle usmażyć drobno pokrojoną cebulę, dodać kapustę, grzyby i doprawić do smaku solą i pieprzem. Całość chwilkę poddusić, a następnie wymieszać z ugotowanym makaronem.
Smacznego!

Przepis został przygotowany przez Roberta Muzyczkę, szefa kuchni Dworu Korona Karkonoszy.

Ekologia.pl
4.9/5 - (16 votes)
Post Banner Post Banner
Subscribe
Powiadom o
0 komentarzy
Inline Feedbacks
View all comments

Nie odchodź jeszcze!

Na ekologia.pl znajdziesz wiele ciekawych artykułów i porad, które pomogą Ci żyć w zgodzie z naturą. Zostań z nami jeszcze chwilę!