Jak przygotować hot-dogi za pomocą energii słonecznej?

Źródło: www.gosunstove.com Źródło: www.gosunstove.com

Bez baterii, energii elektrycznej czy ognia…. Jak przygotować ciepłe hot-dogi (także te wegańskie) nie mając dostępu znanych nam źródeł energii? Można wykorzystać do tego energię słońca. Konkretnie – można wykorzystać urządzenie, którą tą energię wykorzystuje.



GoSun Solar Dogger ma taki rozmiar, że spokojnie zmieszczą się w nim dwie parówki do hot-doga (mogę być też sojowe), kiełbaski lub niewielkie, podłużne przekąski. A dzięki – tylko i wyłączenie promieniom słonecznym (żadne inne zasilanie nie jest potrzebne) nasze jedzenie jest ciepłe i gotowe do jedzenia w ciągu 10 minut.

Jak działa to cacko? Kuchenka solarna koncentruje i wykorzystuje energię słoneczną na rurze próżniowej, która pozwala na szybkie nagrzewanie, a także na gromadzenie energii w razie gdyby pogoda nie dopisała. Temperatura wewnątrz przenośnego opiekacza może dochodzić nawet do 280 st. C, ale dzięki szczelnej izolacji sprzęt w dotyku pozostaje chłodny.



 „Ten ekologiczny towarzysz podróży sprawi, że w ciągu 10 minut przygotujemy dwa hot-dogi. Rura próżniowa działa też jak doskonały izolator i równomiernie rozprowadza ciepło wewnątrz potrawy, nie doprowadzając do jej przesuszenia” – przekonują pomysłodawcy urządzenia.

Dlatego GoSun Solar Dogger sprawdzi się pod namiotem, na kempingu czy na pikniku. Urządzenie kosztuje $ 59.0 i na razie dostępne jest na terenie Stanów Zjednoczonych. 

Więcej informacji o produkcie znajdziecie na stronie: http://www.gosunstove.com/products/gosun-solar-dogger

Ekologia.pl
wykop.pltwitter.plfacebook.pl
Oceń: Drukuj

Pasaż zakupowy

Pasaż zakupowy