Coś na ruszt − grillowane warzywa z makaronem ryżowym
Z dnia na dzień robi się coraz cieplej. Powiew ciepłego powietrza sprawia, że sezon na grillowanie można powoli uznać za otwarty. Dla miłośników zdrowego jedzenia mamy doskonałą propozycję na wykorzystanie grillowanych warzyw w sałatce z makaronem ryżowym.

Składniki:
- makaron ryżowy – 250 g
- cukinia – 1 średnia szt.
- bakłażan – 1 szt.
- natka pietruszki
- listki bazylii
- przyprawa do grilla
- sól, pieprz
Przygotowanie:
Makaron gotujemy według zaleceń na opakowaniu. Wcześniej umytą cukinię i bakłażana kroimy w grubsze plastry i posypujemy przyprawą. Tak przygotowane warzywa grillujemy, pilnując żeby się nie przypaliły. Na koniec wykładamy na talerz makaron, cukinię i bakłażana. Całość posypujemy posiekaną natką pietruszki i dekorujemy świeżym listkiem bazylii.

fot. Międzyborskie Makarony
Ekologia.pl
Subscribe
0 komentarzy
Zobacz najnowsze artykuły
Ciekawostki przyrodnicze
Ochrona środowiska naturalnego