Coś na ruszt − grillowane warzywa z makaronem ryżowym
Ekologia.pl Trendy Ekologiczna żywność Coś na ruszt − grillowane warzywa z makaronem ryżowym

Coś na ruszt − grillowane warzywa z makaronem ryżowym

Z dnia na dzień robi się coraz cieplej. Powiew ciepłego powietrza sprawia, że sezon na grillowanie można powoli uznać za otwarty. Dla miłośników zdrowego jedzenia mamy doskonałą propozycję na wykorzystanie grillowanych warzyw w sałatce z makaronem ryżowym.



Składniki:

Przygotowanie:
Makaron gotujemy według zaleceń na opakowaniu. Wcześniej umytą cukinię i bakłażana kroimy w grubsze plastry i posypujemy przyprawą. Tak przygotowane warzywa grillujemy, pilnując żeby się nie przypaliły. Na koniec wykładamy na talerz makaron, cukinię i bakłażana. Całość posypujemy posiekaną natką pietruszki i dekorujemy świeżym listkiem bazylii.

fot. Międzyborskie Makarony
Ekologia.pl
4.6/5 - (7 votes)
Post Banner Post Banner
Subscribe
Powiadom o
0 komentarzy
Inline Feedbacks
View all comments

Nie odchodź jeszcze!

Na ekologia.pl znajdziesz wiele ciekawych artykułów i porad, które pomogą Ci żyć w zgodzie z naturą. Zostań z nami jeszcze chwilę!