SUN BRIDGE. Restauracja Sun Bridge
Ekologia.pl Trendy Restauracja Sun Bridge czerpie energię ze Słońca

Restauracja Sun Bridge czerpie energię ze Słońca

Restauracja Sun Bridge na moście Jordana
Restauracja Sun Bridge na moście Jordana

Pomysł by wykorzystać energię słoneczną do przygotowywania posiłków jest znany i wykorzystywany na całym świecie. Dlatego w wakacje na moście Jordana w Poznaniu w każdy letni i słoneczny weekend funkcjonować będzie restauracja solarna Sun Bridge.

Poznańska restauracja Vine Bridge na otwartej przestrzeni Mostu Jordana urządza niezwykłą letnią kuchnię Sun Bridge, czerpiącą z energii Słońca.

Ekipa restauracji Vine Bridge postanowiła sprawdzić czy gotowanie dzięki energii słonecznej może sprawdzić się w naszej szerokości geograficznej. Za pomocą kuchenek-solarów składniki będą doprowadzane do wrzenia, bulgotania i skwierczenia, by zamienić się w wyjątkowe potrawy. Przy wykorzystaniu energii odnawialnej, przyrządzone zostaną tanie, zdrowe i ekologiczne dania.

– Propozycja „solar cuisine” jest konsekwencją naszych poszukiwań i  proekologicznych wyborów: po zgaszeniu światła w DARK RESTAURANT®, wprowadzeniu do kuchni polskiej owadów oraz dziko rosnących roślin, nadszedł czas na wykorzystanie energii słonecznej. Świat wokół nas jest szalenie ciekawy. Codziennie mniej lub bardziej świadomie niszczymy go lub decydujemy o jego zachowaniu. Gotowanie solarne to wybór i nasz, zaledwie minimalny, wkład w jego ochronę. Przy okazji może przynieść bardzo smaczne efekty – mówi Jarosław Ludwicki, właściciel Vine Bridge® new polish cuisine i pomysłodawca pierwszej polskiej słonecznej restauracji Sun Bridge.

Restauracja Sun Bridge będzie funkcjonować latem w każdy słoneczny weekend na Moście Jordana.

4.7/5 - (14 votes)
Post Banner Post Banner
Subscribe
Powiadom o
0 komentarzy
Inline Feedbacks
View all comments

Nie odchodź jeszcze!

Na ekologia.pl znajdziesz wiele ciekawych artykułów i porad, które pomogą Ci żyć w zgodzie z naturą. Zostań z nami jeszcze chwilę!