Projekt kulinarny GOOD FOOD FEST 2012
Multijęzykowy projekt kulinarny food for friends oraz C.S. Nowy Fort Sokolnickiego zapraszają na pierwszą edycję niezwykłego, rodzinnego festiwalu kulinarnego, promującego dobre i zdrowe jedzenie – GOOD FOOD FEST 2012.
GOOD FOOD FEST 2012 to wydarzenie otwarte na dialog, wymianę poglądów, czy innowacyjne trendy. W dniach 17 i 18 listopada poruszonych zostanie wiele zagadnień, takich jak produkty przygotowywane według tradycyjnych receptur, żywność sezonowa, produkty regionalne, zdrowotne diety żywieniowe czy świadomość konsumencka.
W programie między innymi: spotkania z kulinarnymi gwiazdami, pokazy, strefa dzieciaka, targowisko z najlepszymi produktami kulinarnymi kraju, strefa wyśmienitych restauracji, strefa warsztatów, strefa vege, strefa projekcji filmów kulinarnych, strefa interakcji, strefa blogerów, psychologia kulinarna, strefa ngo, konkursy, koncerty, degustacje, wystawy…
bilety: 25 zł/dzień – 40zł/karnet – dzieciaki do 10 lat – gratis!
dostępne w dniu imprezy oraz od 05.11.2012 na www.ebilet.pl
17-18 LISTOPADA W WARSZAWIE
więcej: www.goodfoodfest.pl oraz https://www.facebook.com/goodfoodfestpl?ref=hl
Większość atrakcji dostępna dla osób niepełnosprawnych!
Szczegółowy plan działania:
Sobota:
scena główna – dziedziniec:
godz 11:00 – pokaz kulinarny z degustacją – jabłka
godz 12:00 – pokaz gry na garnkach, kubkach do spieniania mleka oraz pojemnikach GN – Rysiek Bazarnik
godz 13:00 – pokaz kulinarny z degustacją – TOMASZ JAKUBIAK i TYTUS TZUNIKIN-KRASOWICKI – slowfoodowy streetfood
godz 14:00 – pokaz kulinarny z degustacją – MACIEJ SZACIŁO i PIOTR HENSCHKE – „Kuchnia jogina”
godz 15:00 – pokaz kulinarny z degustacją – JOLA SŁOMA i MIREK TRYMBULAK – kuchnia bezglutenowa i bezmleczna, dla Mam i wszystkich chętnych
godz 16:00 – pokaz kulinarny z degustacją – ślimaki – David Gaboriaud
godz 17:00 – pokaz kulinarny z degustacją – owoce morza
godz 18:00 – dj set
strefa warsztatów:
godz 11:00 – warsztaty kulinarne – gruszki
godz 13:00 – warsztaty sadzenia i hodowli ziół oraz kwiatów jadalnych
godz 15:00 – akcja przetwory – SLOW FOOD YOUTH
strefa dzieciaka:
godz 11:00 – kulinarne warsztaty – owoce sezonowe – SLOW FOOD YOUTH
godz 12:00 – kulinarne warsztaty – zdrowa kanapka
godz 13:00 – warsztaty gry na garnkach – Rysiek Bazarnik
godz 14:00 – joga dla najmłodszych
strefa vege by Henschke Festival:
– projekcje/aktywacje/prezentacje/degustacje
strefa interakcji:
godz 11:00 – „Medycyna w kuchni, czyli ajurweda dla wszystkich” – wykład Moniki Ptak
godz 12:00 – „Suplementy w diecie wegetariańskiej” – wykład Hanny Stolińskiej
godz 15:00 – wykład „Wstęp i przygotowanie do Jogi” i zajęcia z Jogi dla dorosłych
godz 17:00 – alternatywne kierunki kulinarne – superfood, raw food, freeganizm – dyskusja z degustacją
strefa ngo’s:
– projekcje/aktywacje/prezentacje – Greenpeace, WWf, Slow Food Youth, Slow Food Warszawa, Polska Zielona Sieć, Viva!
strefa psychologii kulinarnej by Dorota Minta:
– kozetka kulinarna Minty – całodniowe porady i miniwarsztaty
strefa blogerów:
– wystawa zdjęć
– konkurs na kulinarną stylizacją festiwalu
godz 14:00 – warsztaty fotografii kulinarnej
strefa barmańska:
godz 15:00 – warsztaty rzucania butlami
godz 16:00 – spotkanie z whisky
niedziela:
scena główna – dziedziniec:
godz 12:00 – pokazy kulinarny z degustacją – MALKA KAFKA – kuchnia koszerna i kabała
godz 13:00 – pokazy kulinarny z degustacją- ryby
godz 14:00 – pokaz kulinarny z degustacją – dziczyzna
godz 15:00 – pokaz kulinarny z degustacja – nieznane i zapomniane polskie smaki: jarzębina, topinambur, pasternak, jarmuż
strefa warsztatów:
godz 11:00 – warsztaty sadzenia i hodowli ziół oraz kwiatów jadalnych
godz 12:00 – warsztaty tłoczenia oleju na zimno z dyni, słonecznika i orzechów, za pomocą ręcznej prasy – Klaudia Wojciechowicz GMO TO NIE TO
godz 13:00 – pesto z polskich składników – MALKA KAFKA
godz 14:00 – multijęzykowe warsztaty kulinarne – francuskie specjały – ślimaki – David Gaboriaud
godz 15:00 – warsztaty kulinarne – robaki na talerzu – David Gaboriaud
godz 16:00 – akcja przetwory – SLOW FOOD YOUTH
strefa dzieciaka:
godz 11:00 – kulinarne warsztaty – owoce sezonowe – SLOW FOOD YOUTH
godz 12:00 – kulinarne warsztaty – zioła – SLOW FOOD YOUTH
strefa vege by Henschke Festival:
projekcje/aktywacje/prezentacje
strefa interakcji:
godz 13:00 – „Vege bunt! czyli wegetarianizm w subkulturach” – wykład Mikołaja Kołyszkoprzyszłość pożywienia
godz 14:00 – o co cho z GMO? – debata, spotkanie ze zwolennikami, przeciwnikami, rolnikami oraz ekologami – GMO TO NIE TO
godz 15:00 – robaki – prezentacja z degustacją – Kuba Urbański
godz 17:00 – zajęcia tematyczne z Jogi – „Asany poprawiające trawienie”
strefa ngo’s:
projekcje/aktywacje/prezentacje – Greenpeace, WWF, Slow Food Youth, Slow Food Warszawa, Polska Zielona Sieć, Viva!
strefa psychologii kulinarnej by Dorota Minta:
kozetka kulinarna Minty – całodniowe porady i miniwarsztaty
strefa blogerów:
– wystawa zdjęć
– konkurs na kulinarną stylizację festiwalu
godz 14:00 – warsztaty fotografii kulinarnej
strefa barmańska:
godz 15:00 warsztaty mixologii
godz 16:00 spotkanie z winami