GOOD FOOD FEST 2012. Projekt kulinarny GOOD FOOD FEST 2012
Ekologia.pl Wydarzenia Akcje Projekt kulinarny GOOD FOOD FEST 2012

Projekt kulinarny GOOD FOOD FEST 2012

GOOD FOOD FEST 2012
GOOD FOOD FEST 2012

Multijęzykowy projekt kulinarny food for friends oraz C.S. Nowy Fort Sokolnickiego zapraszają na pierwszą edycję niezwykłego, rodzinnego festiwalu kulinarnego, promującego dobre i zdrowe jedzenie – GOOD FOOD FEST 2012.

GOOD FOOD FEST 2012 to wydarzenie otwarte na dialog, wymianę poglądów, czy innowacyjne trendy. W dniach 17 i 18 listopada poruszonych zostanie wiele zagadnień, takich jak produkty przygotowywane według tradycyjnych receptur, żywność sezonowa, produkty regionalne, zdrowotne diety żywieniowe czy świadomość konsumencka.

W programie między innymi: spotkania z kulinarnymi gwiazdami, pokazy, strefa dzieciaka, targowisko z najlepszymi produktami kulinarnymi kraju, strefa wyśmienitych restauracji, strefa warsztatów, strefa vege, strefa projekcji filmów kulinarnych, strefa interakcji, strefa blogerów, psychologia kulinarna, strefa ngo, konkursy, koncerty, degustacje, wystawy…

bilety: 25 zł/dzień – 40zł/karnet – dzieciaki do 10 lat – gratis!
dostępne w dniu imprezy oraz od 05.11.2012 na www.ebilet.pl


GOOD FOOD FEST 2012

17-18 LISTOPADA W WARSZAWIE

więcej: www.goodfoodfest.pl oraz https://www.facebook.com/goodfoodfestpl?ref=hl

Większość atrakcji dostępna dla osób niepełnosprawnych!


Szczegółowy plan działania:

Sobota:

scena główna – dziedziniec:

godz 11:00 – pokaz kulinarny z degustacją – jabłka
godz 12:00 – pokaz gry na garnkach, kubkach do spieniania mleka oraz pojemnikach GN – Rysiek Bazarnik
godz 13:00 – pokaz kulinarny z degustacją – TOMASZ JAKUBIAK i TYTUS TZUNIKIN-KRASOWICKI – slowfoodowy streetfood
godz 14:00 – pokaz kulinarny z degustacją – MACIEJ SZACIŁO i PIOTR HENSCHKE – „Kuchnia jogina”
godz 15:00 – pokaz kulinarny z degustacją – JOLA SŁOMA i MIREK TRYMBULAK – kuchnia bezglutenowa i bezmleczna, dla Mam i wszystkich chętnych
godz 16:00 – pokaz kulinarny z degustacją – ślimaki – David Gaboriaud
godz 17:00 – pokaz kulinarny z degustacją – owoce morza
godz 18:00 – dj set

strefa warsztatów:

godz 11:00 – warsztaty kulinarne – gruszki
godz 13:00 – warsztaty sadzenia i hodowli ziół oraz kwiatów jadalnych
godz 15:00 – akcja przetwory – SLOW FOOD YOUTH

strefa dzieciaka:

godz 11:00 – kulinarne warsztaty – owoce sezonowe – SLOW FOOD YOUTH
godz 12:00 – kulinarne warsztaty – zdrowa kanapka
godz 13:00 – warsztaty gry na garnkach – Rysiek Bazarnik
godz 14:00 – joga dla najmłodszych

strefa vege by Henschke Festival:

– projekcje/aktywacje/prezentacje/degustacje

strefa interakcji:

godz 11:00 – „Medycyna w kuchni, czyli ajurweda dla wszystkich” – wykład Moniki Ptak
godz 12:00 – „Suplementy w diecie wegetariańskiej” – wykład Hanny Stolińskiej
godz 15:00 – wykład „Wstęp i przygotowanie do Jogi” i zajęcia z Jogi dla dorosłych
godz 17:00 – alternatywne kierunki kulinarne – superfood, raw food, freeganizm – dyskusja z degustacją

strefa ngo’s:

– projekcje/aktywacje/prezentacje – Greenpeace, WWf, Slow Food Youth, Slow Food Warszawa, Polska Zielona Sieć, Viva!

strefa psychologii kulinarnej by Dorota Minta:

– kozetka kulinarna Minty – całodniowe porady i miniwarsztaty

strefa blogerów:

– wystawa zdjęć
– konkurs na kulinarną stylizacją festiwalu
godz 14:00 – warsztaty fotografii kulinarnej

strefa barmańska:

godz 15:00 – warsztaty rzucania butlami
godz 16:00 – spotkanie z whisky

niedziela:

scena główna – dziedziniec:

godz 12:00 – pokazy kulinarny z degustacją – MALKA KAFKA – kuchnia koszerna i kabała
godz 13:00 – pokazy kulinarny z degustacją- ryby
godz 14:00 – pokaz kulinarny z degustacją – dziczyzna
godz 15:00 – pokaz kulinarny z degustacja – nieznane i zapomniane polskie smaki: jarzębina, topinambur, pasternak, jarmuż

strefa warsztatów:

godz 11:00 – warsztaty sadzenia i hodowli ziół oraz kwiatów jadalnych
godz 12:00 – warsztaty tłoczenia oleju na zimno z dyni, słonecznika i orzechów, za pomocą ręcznej prasy – Klaudia Wojciechowicz GMO TO NIE TO
godz 13:00 – pesto z polskich składników – MALKA KAFKA
godz 14:00 – multijęzykowe warsztaty kulinarne – francuskie specjały – ślimaki – David Gaboriaud
godz 15:00 – warsztaty kulinarne – robaki na talerzu – David Gaboriaud
godz 16:00 – akcja przetwory – SLOW FOOD YOUTH

strefa dzieciaka:

godz 11:00 – kulinarne warsztaty – owoce sezonowe – SLOW FOOD YOUTH
godz 12:00 – kulinarne warsztaty – zioła – SLOW FOOD YOUTH

strefa vege by Henschke Festival:

projekcje/aktywacje/prezentacje

strefa interakcji:

godz 13:00 – „Vege bunt! czyli wegetarianizm w subkulturach” – wykład Mikołaja Kołyszkoprzyszłość pożywienia
godz 14:00 – o co cho z GMO? – debata, spotkanie ze zwolennikami, przeciwnikami, rolnikami oraz ekologami – GMO TO NIE TO
godz 15:00 – robaki – prezentacja z degustacją – Kuba Urbański
godz 17:00 – zajęcia tematyczne z Jogi – „Asany poprawiające trawienie”

strefa ngo’s:

projekcje/aktywacje/prezentacje – Greenpeace, WWF, Slow Food Youth, Slow Food Warszawa, Polska Zielona Sieć, Viva!

strefa psychologii kulinarnej by Dorota Minta:

kozetka kulinarna Minty – całodniowe porady i miniwarsztaty

strefa blogerów:

– wystawa zdjęć
– konkurs na kulinarną stylizację festiwalu
godz 14:00 – warsztaty fotografii kulinarnej

strefa barmańska:

godz 15:00 warsztaty mixologii
godz 16:00 spotkanie z winami

4.7/5 - (6 votes)
Post Banner Post Banner
Subscribe
Powiadom o
0 komentarzy
Inline Feedbacks
View all comments