Sekcja Styl życia to zbiór przydatnych wskazówek dotyczących takich zagadnień jak zdrowa żywność, oszczędzanie wody i energii, motoryzacja. To eko-technologie, które warto poznać oraz ekologiczne miejsca, które warto odwiedzić. Poznaj nasze pomysły na odświeżenie otoczenia i mebli poprzez przeróbkę wtórnych surowców takich jak drewno, plastik, szkło, tkaniny. Przeczytaj ciekawostki dotyczące recyklingu oraz nasze pomysły na eko-prezenty. Twój ekologiczny styl życia.
Ser koryciński – cudze chwalicie, bo swojego nabiału nie znacieSer koryciński – cudze chwalicie, bo swojego nabiału nie znacie
Ser koryciński to duma Podlasia. Od 2005 r. figuruje on na liście produktów tradycyjnych Ministerstwa Rolnictwa i Rozwoju Wsi. ...
Fast food – właściwości, skład i rodzaje fast foodówFast food – czy rzeczywiście jest tak szkodliwy?
Fast food to z definicji gotowy posiłek podawany w restauracji, barze lub na stoisku, bez konieczności długiego czekania i w ...

Eko - technologie

Od teraz produkty kupione w NEONET zapakujesz w biodegradowalne torby ze skrobi ziemniaczanej
Produkty kupione w NEONET zapakujesz w biodegradowalne torby ze skrobi ziemniaczanej

Ekologiczny dom

Soda kalcynowana – właściwości, działanie i zastosowanie sody kalcynowanej
Soda kalcynowana – do prania, sprzątania i zmiękczania wody

Zdrowa żywność

Grzybek tybetański (kefirowy) – właściwości, działanie i wykorzystanie grzybka tybetańskiego
Ma właściwości przeciwzapalne i przeciwgrzybiczne. Co tkwi w grzybku tybetańskim?

Kuchnia

Koktajle – właściwości, skład i rodzaje koktajli
Najciekawsze przepisy na zdrowe koktajle

Jak oszczędzać

Kilka porad, jak oszczędzać ciepło
Jak oszczędzać na ogrzewaniu w domu?

Motoryzacja

Jak oznaczyć w JPK_VAT sprzedaż samochodu na złom?
Jak oznaczyć w JPK_VAT sprzedaż samochodu na złom?

Podróże

Studia w USA - na co można liczyć?
Studia w USA - na co można liczyć?

Ciekawostki

Sezon na grzyby – idealny sposób na aktywny wypoczynek i wsparcie diety!
Sezon na grzyby – idealny sposób na aktywny wypoczynek i wsparcie diety!
Zobacz także
Kimchi – właściwości, skład i wykorzystanie kimchi
Ma swoje miejsce na liście UNESCO oraz… własne muzeum!
Koreańskie kimchi to potrawa narodowa, która podczas pobytu w Korei przewinie się przez nasz stół niezliczoną liczbę razy, dodana praktycznie do każdego dania. Kimchi nie jest jednak zwyczajną ...
Mąka migdałowa – właściwości, skład i zastosowanie mąki migdałowej
Mąka migdałowa – najzdrowsza z mąk bezglutenowych
Mąka migdałowa należy do grona popularnych bezglutenowych produktów podbijających ostatnio półki ze zdrową żywnością. Zainteresowanie nią jest blisko związane z modą na diety „paleo” oraz „keto” ...
Makaron z płaskurki – właściwości, skład i wykorzystanie makaronu z płaskurki
Zaskakująco smaczny i zdrowy. Jaki jest jeszcze makaron z płaskurki
Makaron z płaskurki należy do popularnych ostatnio produktów spożywczych powstałych na bazie prastarych zbóż, nie poddawanych przez człowieka żadnym modyfikacjom. Ich naturalność, autentyczność i ...
Płatki drożdżowe – właściwości, skład i wykorzystanie płatków drożdżowych
Dodadzą Ci energii i poprawią urodę! Dlaczego jeszcze warto jeść płatki drożdżowe?
Płatki drożdżowe to produkt znany przede wszystkim weganom. W diecie bezmięsnej bywa stosowany jako substytut sera – zarówno w kontekście smakowym, jak i odżywczym. Co ciekawe, drożdże w różnych ...
Algi wakame – właściwości, wartości odżywcze i zastosowanie alg wakame
Nie tylko zaspokoją głód, ale pomogą spalić tkankę tłuszczową
Algi wakame to popularny składnik azjatyckiej kuchni. Wodorosty coraz częściej też goszczą na naszych talerzach. Nic w tym dziwnego. Algi wakame zawierają szereg korzystnych wartości odżywczych i ...
Kwas chlebowy – właściwości, skład i wykorzystanie kwasu chlebowego
Kwas chlebowy – nawadnia i gasi pragnienie
Jego nazwa może odstraszać, ale aktualnie kwas chlebowy powraca do łask. Napój ten znany był i doceniany już tysiąc lat temu. Ceniony jest nie tylko za swoje właściwości prozdrowotne, ale także ...
Jak zrobić domek dla bezdomnego kota?
Jak zrobić domek dla bezdomnego kota?
Wystarczy trochę dobrych chęci, styropianowe pudełka, mocne taśmy pakowe, skrzyneczki po owocach, koce termiczne, nieprzemakalne plandeki, ceraty lub grube folie malarskie i domek dla kota gotowy. ...
Mąka jaglana – właściwości, skład i zastosowanie mąki jaglanej
Mąka jaglana – największy przyjaciel chorych na celiakię
Mąka jaglana wytwarzana jest z ziaren prosa – zboża, które w Polsce należy niestety do zapomnianych. A szkoda, bowiem ta jedna z najstarszych użytkowych traw znanych ludzkości cechuje się ...
Bataty warzywa - właściwości, witaminy i wartości odżywcze batatów
Wspierają wzrok i wzmacniają skórę. Dlaczego jeszcze warto jeść bataty?
Mimo że rodzimy ziemniak jest jednym z podstawowych składników wielu polskich dań, powoli na naszych stołach pojawia się również jego słodsza alternatywa – batat. Wbrew powszechnej opinii, owo ...
Kuchnia skandynawska ‒ historia, składniki i dania kuchni skandynawskiej
Nie tylko dla miłośników ryb! Jaka jest kuchnia skandynawska?
Kuchnia skandynawska to pojęcie bardzo heterogeniczne, bowiem obejmujące zwyczaje kulinarne czterech, bądź co bądź, niezależnych krajów. Łączy je bezsprzecznie podobny klimat i składniki, różne ...