Sekcja Styl życia to zbiór przydatnych wskazówek dotyczących takich zagadnień jak zdrowa żywność, oszczędzanie wody i energii, motoryzacja. To eko-technologie, które warto poznać oraz ekologiczne miejsca, które warto odwiedzić. Poznaj nasze pomysły na odświeżenie otoczenia i mebli poprzez przeróbkę wtórnych surowców takich jak drewno, plastik, szkło, tkaniny. Przeczytaj ciekawostki dotyczące recyklingu oraz nasze pomysły na eko-prezenty. Twój ekologiczny styl życia.
Kiełki rzodkiewki – właściwości i wartości odżywcze. Jak wyhodować kiełki rzodkiewki?Kiełki rzodkiewki – odmładzają, wzmacniają i oczyszczają
Kiełki to produkt znany już od czasów starożytnych. Ich cenne właściwości nie były wówczas tak znane i był to raczej produkt ...
Sałata lodowa warzywo - właściwości, witaminy i wartości odżywcze sałaty lodowejSałata lodowa - dla zdrowia i smukłej sylwetki
Sałata lodowa jak wszystkie jej głowiaste siostry pochodzi z basenu Morza Śródziemnego. Obecnie uprawiana jest na wszystkich ...

Eko - technologie

Czym są woskowijki? Jak dbać o środowisko z woskowijkami beeskin?
Czym są woskowijki? Dbaj o środowisko z woskowijkami beeskin!

Ekologiczny dom

Soda kalcynowana – właściwości, działanie i zastosowanie sody kalcynowanej
Soda kalcynowana – do prania, sprzątania i zmiękczania wody

Zdrowa żywność

Mleko z komosy ryżowej (quinoa) ‒ właściwości, skład i zastosowanie mleka z komosy ryżowej
Mleko z komosy ryżowej idealne dla wegan i alergików

Kuchnia

Kuchnia żydowska ‒ historia, składniki i dania kuchni żydowskiej
Kuchnia żydowska – najciekawsza na świecie?

Jak oszczędzać

Kilka porad, jak oszczędzać ciepło
Jak oszczędzać na ogrzewaniu w domu?

Motoryzacja

Polski motocykl elektryczny na Rajdzie Dakar
Polski motocykl elektryczny na Rajdzie Dakar

Podróże

Studia w USA - na co można liczyć?
Studia w USA - na co można liczyć?

Ciekawostki

Sezon na grzyby – idealny sposób na aktywny wypoczynek i wsparcie diety!
Sezon na grzyby – idealny sposób na aktywny wypoczynek i wsparcie diety!
Zobacz także
Szczypiorek warzywo - właściwości, witaminy i wartości odżywcze szczypiorku
Urodziwy brat cebuli. Dlaczego warto włączyć szczypior do diety?
Cebula i czosnek nie każdemu mogą przypaść do gustu. Ani one ładne, ani przyjemnie pachnące. Ileż się trzeba czasem natrudzić, aby chociaż ich smak był przystępny dla podniebienia. Mają jednak ...
Brokuły warzywa - właściwości, witaminy i wartości odżywcze brokułów
Brokuły to doskonała broń w walce z nowotworami, ale tylko odpowiednio przygotowane
Brokuły to samo zdrowie! Naukowcy i dietetycy od dawna przekonują, że dieta bogata w brokuły chroni przed rakiem. Jest jednak jedno „ale”. To zielone warzywo, rzeczywiście stanowi doskonałą broń ...
Seler warzywo - właściwości, witaminy i wartości odżywcze selera
Seler – na odchudzanie i odtrucie
Seler, oprócz tego, stanowi ważny składnik wywarów warzywnych, jest przebojem w dietetyce. Uwielbiają go Japończycy, ceniąc za odtruwające i odchudzające właściwości. Powoli zaczyna być doceniany ...
Cebula dymka warzywo - właściwości, witaminy i wartości odżywcze cebuli dymki
Cebulka dymka – cebula, która nie wyciska łez
Cebulka dymka wciąż pozostaje w cieniu popularnej cebuli. Niesłusznie. Jej prozdrowotne właściwości wcale nie są mniejsze niż w przypadku Allium cepa, a do tego nie musimy ronić łez przy jej ...
Rzodkiewka warzywo - właściwości, witaminy i wartości odżywcze rzodkiewki
Rzodkiewka – ostra zawodniczka
Rzodkiewka kojarzy nam się z wiosną, ponieważ jest jedną z najpopularniejszych nowalijek. Najchętniej spożywamy ją w formie surowej, z dodatkiem twarożku i szczypiorku. Osoby, które regularnie ...
Sałata zielona warzywo - właściwości, witaminy i wartości odżywcze sałaty zielonej
Zielona sałata – dlaczego powinniśmy ją doceniać?
Mody kulinarne ostatnich lat podsuwają nam mnóstwo zieleniny. Na półmiskach królują różne odmiany sałat – roszponka, rukola, cykoria, rzymska. Tymczasem zapomnieliśmy o klasyku gatunku, czyli o ...
Ogórek warzywo - właściwości, witaminy i wartości odżywcze ogórka
O jak ogórek, czyli oczyszczanie i odkwaszanie organizmu
„Sezon ogórkowy”, to nie tylko czas zbiorów tego warzywa. Tym mianem określamy także przestój w życiu kulturalnym i politycznym. Roślina w „zielonym garniturku” jest jednak silnie zakorzeniona ...
Natka pietruszki warzywo - właściwości, witaminy i wartości odżywcze natki pietruszki
Natka pietruszki to idealny sposób na detoks i wzmocnienie
Natka pietruszki to niezastąpiona przyprawa nie tylko w kuchni polskiej. Pasuje do tylu dań i produktów, że jest jedną z najpowszechniejszych przypraw na całym świecie. Trudno wyobrazić sobie bez ...
Wiosenne nowalijki – samo zdrowie?
Czy warto jeść nowalijki?
Wraz z pierwszymi słonecznymi i ciepłymi dniami pojawiają się nowalijki. Apetyczne pomidory, ogórki, rzodkiewka, sałaty, szczypiorek i koperek swoimi soczystymi kolorami i zapachem zachęcają do ...
Kiełki słonecznika – właściwości i wartości odżywcze. Jak wyhodować kiełki słonecznika?
Kiełki słonecznika wspomogą siły obronne organizmu!
Kiełki słonecznika są wyjątkowe pod wieloma względami. Po pierwsze, pochodzą z nasion kwiatu, nie zaś z warzywa, jak większość kiełków uprawianych w celach spożywczych. Po drugie, do wzrostu ...
Pasaż zakupowy