Sekcja Styl życia to zbiór przydatnych wskazówek dotyczących takich zagadnień jak zdrowa żywność, oszczędzanie wody i energii, motoryzacja. To eko-technologie, które warto poznać oraz ekologiczne miejsca, które warto odwiedzić. Poznaj nasze pomysły na odświeżenie otoczenia i mebli poprzez przeróbkę wtórnych surowców takich jak drewno, plastik, szkło, tkaniny. Przeczytaj ciekawostki dotyczące recyklingu oraz nasze pomysły na eko-prezenty. Twój ekologiczny styl życia.
Musaka – właściwości i skład. Przepis na musakę z bakłażanemMusaka – właściwości i skład. Przepis na musakę z bakłażanem
Kuchnia śródziemnomorska nie ma sobie równych: jest jedną z najsmaczniejszych, ale przede wszystkim najzdrowszych. W zależności ...
Cebula czerwona warzywo – właściwości, witaminy i wartości odżywcze cebuli czerwonejCebula czerwona warzywo – właściwości, witaminy i wartości odżywcze cebuli czerwonej
Wbrew pozorom czerwona cebula nie jest pojedynczym, odrębnym gatunkiem wyciskających łzy z oczu bulw. Na świecie istnieje ...
Zobacz także
Pomysły na ekologiczne Święta Wielkiej Nocy
Pomysły na ekologiczne Święta Wielkiej Nocy
Przygotowania do Świąt to często spore wyzwanie dla osób, które chcą żyć w zgodzie z naturą. Natłok obowiązków ogranicza kreatywność i sprawia, że brakuje sił na rozsądne zakupy czy ekologiczny ...
 Wielkanoc – czas niemarnowania
Wielkanoc – czas niemarnowania
Podczas Wielkanocy marnujemy ok. 30 proc. więcej żywności niż w innych miesiącach – szacują Banki Żywności.  Jak zatem zmniejszyć skalę tego problemu i w pełni wykorzystać potencjał ...
Acerola owoc - właściwości, witaminy i wartości odżywcze aceroli
Acerola – witaminowa rekordzistka
Malpigia granatolistna (Malpighia glabra L.), wiśnia z Barbados lub po prostu acerola – to maleńki owoc, który ma niezwykłą moc. W 4,5 gramowej aceroli jest tyle witaminy C, co w kilogramie ...
Majonez bez jajek? To proste!
Majonez bez jajek? To proste!
Nie ma to jak majonez domowej roboty. Bazą klasycznego majonezu są żółtka jajek. A co jeżeli wyeliminujemy je z przepisu? Czy jest szansa, że bez jajek majonez nadal będzie smakował jak majonez? ...
Jak farbować jajka za pomocą herbaty?
Jak farbować jajka za pomocą herbaty?
Nadchodzi Wielkanoc, która nieodłącznie kojarzy się z pisankami. W sklepach można znaleźć różne barwniki, farbki, osłonki termokurczliwe do zdobienia jajek. Ale my wolimy postawić na naturę i na ...
Rzeżucha warzywo - właściwości, witaminy i wartości odżywcze rzeżuchy
Rzeżucha - poprawia przemianę materii, dobrze wpływa na włosy i cerę
Pieprzyca siewna, zwana powszechnie rzeżuchą, kojarzona jest głównie z Wielkanocą. W tym okresie pojawia się na naszych stołach, jako świąteczna dekoracja. Ale moglibyśmy z niej uczynić coś ...
Wegetariańskie inspiracje kulinarne na Wielkanoc
Wegetariańskie inspiracje na Wielkanoc
Nadchodzą Święta Wielkanocne. Wielu z nas spędzi je w atmosferze radości, w gronie najbliższych, zapewne także przy suto zastawionym stole. Smak świątecznych potraw znamy od dziecka, a menu jest ...
Błękitna babka wielkanocna
Błękitna babka wielkanocna
Najbardziej popularny wypiek na wielkanocnym stole? Babka, to jedno z tych ciast, bez których nie wyobrażamy sobie świątecznego biesiadowania. Dobra babka powinna być ładnie wyrośnięta, mięciutka ...
Chrzan korzeń - właściwości, działanie i zastosowanie korzenia chrzanu
Chrzan – staropolski sposób na końskie zdrowie
Chrzan wielu z nas przywodzi na myśl wiosnę i Wielkanoc. Nie bez powodu – jest on niezbędnym składnikiem święconki i wielu świątecznych dań. Ta ostra w smaku przyprawa kojarzy nam się również ze ...
Daktyle owoce - właściwości, witaminy i wartości odżywcze daktyli
Daktyle – przysmak królów
Daktyle gościły na stołach arabskich książąt od tysiącleci, wierzono, że zapewniają długowieczność i chronią przed chorobami. W XX wieku teorie te zostały potwierdzone naukowo. Ich słodki smak ...
Pasaż zakupowy