Kawa zbożowa Inka - właściwości, działanie i odchudzanie

Fot. rore/Flickr CC Fot. rore/Flickr CC

Niektórzy mówią, że kawa zbożowa to „smak dzieciństwa”, smak wspomnień związanych z domem rodzinnym, z wakacjami u dziadków czy ze szkolnymi stołówkami. Choć jej aromat i działanie różni się od tradycyjnej kawy, to kawa zbożowa dostępna obecnie na rynku jest o niebo lepsza od tych sprzed lat.


Kawa zbożowa, jak sama nazwa wskazuje, jest napojem otrzymywanym ze zbóż, często zawiera dodatek cykorii lub buraka cukrowego, który nadaje smak zbliżony do kawy naturalnej. Kawa zbożowa jest bogatym źródłem: błonnika, witamin, minerałów, przeciwutleniaczy. Poza tym jest niskokaloryczna, zmniejsza uczucie głodu, dostarcza niezbędnych składników i poprawia przemianę materii. – przekonują dietetycy. Kawa zbożowa nie zawiera kofeiny jest więc napojem, po który może sięgnąć w zasadzie każdy – kobiety w ciąży, karmiące, dzieci czy osoby z nadciśnieniem.
wykop.pltwitter.plfacebook.pl
Oceń: Drukuj

Pasaż zakupowyprzejdź do pasażu pasaż

Ogłoszenia - ekologia.pl
Pasaż zakupowy