Kuchnia

Kanapka to gastronomiczna instytucja. Na śniadanie, do szkoły, na piknik czy w podróż – jest najprostszym i najpraktyczniejszym sposobem na zaspokojenie głodu. Powszechność nie musi jednak oznaczać nudy. Ciekawe przepisy na kanapki urozmaicają codzienność i pobudzają apetyt, co jest ważne zwłaszcza w przypadku grymaszących dzieci. Poznaj kreatywne inspiracje ze świata!Chleb z masłem i serem to…

Mrożenie żywności to zdecydowanie najzdrowszy sposób konserwacji, pozwalający zachować maksimum witamin i innych cennych dla organizmu związków odżywczych. Temperatura poniżej 0 stopni C nie wymaga przy tym użycia żadnych sztucznych związków chemicznych stosowanych powszechnie do przedłużania trwałości produktów pokarmowych. Nie każdy z nas jednak wie jak mrozić żywność, aby nie stwarzała ryzyka zatrucia, a przy tym cieszyła podniebienie optymalną teksturą oraz smakiem.

Buddha bowl to danie, które w ostatnich latach zaczęło szturmem podbijać restauracje na całym świecie, również nad Wisłą. Paradoksalnie, chodzi tutaj nie o jeden konkretny przepis, ale raczej kulinarną koncepcję. Poznaj różne pomysły na modną i praktyczną potrawę „Buddha bowl” i dowiedz się, dlaczego naprawdę warto się nią zajadać.