Burger King staje się coraz bardziej wegański i wprowadza nowe opcje roślinne
Po sukcesie Plant-based Whopper i Plant-based Nuggets, Burger King® powiększa bezmięsną ofertę o kolejne roślinne propozycje: Plant-based Royale, Plant-based Cheeseburger, Plant-based Double Cheeseburger, Plant-based Chilli Cheeseburger oraz Plant-based Hamburger. Burgery można zamawiać we wszystkich restauracjach Burger King na terenie Polski.
Burger King nadal rozwija swoje opcje bezmięsne, tym razem wprowadzając do swojego menu arsenał kanapek, które są odpowiedzią na rosnący apetyt gości.
Burger King® odpowiada na trendy konsumenckie oraz oczekiwania gości, którzy po wprowadzeniu Plant-based Whopper i Plant-based Nuggets dopytywali o kolejne bezmięsne pozycje – komentuje Zuzanna Kilar-Tyczyńska, brand manager Burger King® Polska. – Zgodnie z obietnicą marki, cały czas szukamy możliwości zapewnienia fanom nowości nie rezygnując z oryginalnego, charakterystycznego smaku naszych dań. Roślinne produkty niezmiennie zapewniają wyjatkowe doznania smakowe, których nie powstydziłyby się ich mięsne odpowiedniki. Zachęcamy każdego do spróbowania! – dodaje.
Nowe propozycje w menu Króla Burgerów występują u boku ikonicznych, znanych już dobrze gościom restauracji pozycji, takich jak grillowany na ogniu Whopper®, chrupiące Nuggetsy czy Chicken Royal.
W 2019 roku Burger King był jedną z pierwszych sieci fast-food, która dodała do swojego menu opcję mięsa roślinnego, debiutując z Impossible Whopper. Dziś globalna sieć nieustannie przekształca swoje menu na całym świecie, by zaspokoić zróżnicowane apetyty konsumentów.
W Wielkiej Brytanii Burger King zamierza do 2030 r. wprowadzić do menu 50 procent opcji roślinnych, a ostatnio przekształcił swoją flagową lokalizację w Londynie w wegański raj, oferując 25 roślinnych opcji, w tym wegańskie podwójne cheeseburgery z bekonem, kawałki sera chili i popularny Whopper na bazie roślin.






Niestety Plant-Based Royal nie jest ani wegański, ani wegetariański, nazywanie go roślinnym, to wprowadzanie konsumenta w błąd! Bułka zawiera mleko, majonez jest na jajkach, a sam PSEUDO wegański kotlet jest przygotowywany na tym samym grillu co wołowe, więc zawiera odzwierzęcy tłuszcz. Bardzo słabe zachowanie Burger King i pokrętne tłumaczenie się