Burger King staje się coraz bardziej wegański i wprowadza nowe opcje roślinne
Ekologia.pl Wiadomości Ciekawostki przyrodnicze Burger King staje się coraz bardziej wegański i wprowadza nowe opcje roślinne

Burger King staje się coraz bardziej wegański i wprowadza nowe opcje roślinne

Po sukcesie Plant-based Whopper i Plant-based Nuggets, Burger King® powiększa bezmięsną ofertę o kolejne roślinne propozycje: Plant-based Royale, Plant-based Cheeseburger, Plant-based Double Cheeseburger, Plant-based Chilli Cheeseburger oraz Plant-based Hamburger. Burgery można zamawiać we wszystkich restauracjach Burger King na terenie Polski.

Źródło: Materiały prasowe Burger King

Źródło: Materiały prasowe Burger King

Burger King nadal rozwija swoje opcje bezmięsne, tym razem wprowadzając do swojego menu arsenał kanapek, które są odpowiedzią na rosnący apetyt gości.

Burger King® odpowiada na trendy konsumenckie oraz oczekiwania gości, którzy po wprowadzeniu Plant-based Whopper i Plant-based Nuggets dopytywali o kolejne bezmięsne pozycje – komentuje Zuzanna Kilar-Tyczyńska, brand manager Burger King® Polska. – Zgodnie z obietnicą marki, cały czas szukamy możliwości zapewnienia fanom nowości nie rezygnując z oryginalnego, charakterystycznego smaku naszych dań. Roślinne produkty niezmiennie zapewniają wyjatkowe doznania smakowe, których nie powstydziłyby się ich mięsne odpowiedniki. Zachęcamy każdego do spróbowania! – dodaje.

Nowe propozycje w menu Króla Burgerów występują u boku ikonicznych, znanych już dobrze gościom restauracji pozycji, takich jak grillowany na ogniu Whopper®, chrupiące Nuggetsy czy Chicken Royal.

W 2019 roku Burger King był jedną z pierwszych sieci fast-food, która dodała do swojego menu opcję mięsa roślinnego, debiutując z Impossible Whopper. Dziś globalna sieć nieustannie przekształca swoje menu na całym świecie, by zaspokoić zróżnicowane apetyty konsumentów.

W Wielkiej Brytanii Burger King zamierza do 2030 r. wprowadzić do menu 50 procent opcji roślinnych, a ostatnio przekształcił swoją flagową lokalizację w Londynie w wegański raj, oferując 25 roślinnych opcji, w tym wegańskie podwójne cheeseburgery z bekonem, kawałki sera chili i popularny Whopper na bazie roślin.

Ekologia.pl (JSz)
4.9/5 - (18 votes)
Post Banner Post Banner
Subscribe
Powiadom o
1 Komentarz
Inline Feedbacks
View all comments

Niestety Plant-Based Royal nie jest ani wegański, ani wegetariański, nazywanie go roślinnym, to wprowadzanie konsumenta w błąd! Bułka zawiera mleko, majonez jest na jajkach, a sam PSEUDO wegański kotlet jest przygotowywany na tym samym grillu co wołowe, więc zawiera odzwierzęcy tłuszcz. Bardzo słabe zachowanie Burger King i pokrętne tłumaczenie się